ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА ЈУНИОРЕ: Титуле Михајлу Симину и Алекси Бубалу из Новосадског џудо клуба

Џудо клубови из Новог Сада и Војводине имали су доста успеха на Првенству Србије за јуниоре у Београду.
с
Фото: Новосадски џудо клуб

У витрине Новосадског џудо клуба стигле су две титуле.

До злата су дошли Алекса Бубало у категорији до 73 килограма и Михајло Симин (-81 кг), који је у финалу био бољи од клупског колеге Душана Граховца, ком је припало вицешампионско место. Колекцију су бронзама употпунили Данило Магура (-60 кг) и девојке Нина Андрић (-63) и Валентина Гагић (-57).

Новосадском Партизану припале су две бронзе, а освојиле су их Милица Милосављев (-57) и Олга Орловић (-63). Лука Миљић донео је Цементу из Беочина бронзу (-90), Душка Беквалац (-70) медаљу истог сјаја каћком Југовићу, као и Немања Бјелић (-60) и Филип Ћорковић (+100) Словену из Руме. Клубу Рума припало је сребро – Виктор Гагић (-90).

Матеја Боројевић (+100) освојио је титулу за суботички Спартак, а злата су још отишла у руке Катарине Томић (-48) из Сирмијума из Сремске Митровице и Дуње Младеновић (-78) из Пролетера из Зрењанина, чија клупска колегиница Милица Радаковић (-78) је узела бронзу.

Наташи Гаџић (Турија) је припала бронза у конкуренцији до 70 кг, као и Мари Рашић (Тамиш Панчево) у категорији -48 кг. 


Србија са 17 адута на ЕП

Србију ће на Европском првенству у Загребу које се одржава од 25. до 27. априла представљати 17 џудиста. То су Немања Мајдов, Александар Кукољ, Страхиња Бунчић, Бојан Дошен, Милица Николић, Андреа Стојадинов, Марица Перишић, Милица Жабић, Филип Јовановић, Ислам Шогенов, Дарко Брашњовић, Игор Врачар, Николина Нишавић, Ања Обрадовић, Јована Бунчић, Јована Чакаревић и Милица Цвијић.


К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести