Две медаље за Србију на светским војним играма у Кини

БЕОГРАД:  Репрезентативци Војске Србије Сања Вукашиновић и Виктор Немеш освојили су данас бронзане медаље за Србију на 7. ЦИСМ светским војним играма у Народној Републици Кини.
Sanja Vukasinovic
Фото: Сања Вукашиновић, фото: ССС

Сања Вукашиновић трећа је у гађању из малокалибарске пушке дисциплина тростав, а Виктор Немеш је трећи у рвању грчко-римским стилом до 77 килограма, саопштило је Министарство одбране.Честитку Сањи Вукашиновић и Виктору Немешу поводом освајања бронзаних медаља у Кини упутио је министар одбране Александар Вулин.

После свечаности уручења медаља Сања Вукашиновић изјавила је да је ово њена прва велика медаља.Ове године ушла сам у доста великих финала, на великим светским такмичењима. Срећна сам што сам на овако престижном такмичењу, са заиста јаком конкуренцијом, успела да се пласирам међу прве три и узмем своју прву велику медаљу, бронзу, рекла је Вукашиновић која је већ остварила норму за наредне Олимпијске игре.

Војна стрељачка екипа окончала је свој наступ на светским војним играма резултатима који су очекивани.Наравно да нас је највише обрадовала Сања Вукашиновић која је освојила треће место у гађању малокалибарском пушком, оценио је вођа екипе Војске Србије у стрељаштву поручник Петар Николић.

Истакао је да о конкуренцији у стрељаштву најбоље говори податак да је победница данашњег такмичења, Рускиња Јулија Жукова, изједначила светски рекорд и поставила нови рекорд војних игара у овој дисциплини.Виктор Немеш данас је поновио успех свог брата близанца Матеа и освојио бронзану медаљу у рвању грчко-римским стилом у категорији до 77 килограма.

Дошли смо, узели медаље, Мате је јуче пробио лед, настављамо даље, кратко је рекао Виктор после уручења медаље.Министар одбране Александар Вулин упутио је честитке Сањи Вукашиновић и Виктору Немешу, истичући да су својим успехом показали да нема резултата који је недостижан када се наступа за своју земљу и своју војску.

"Сви припадници Војске Србије поносни су на ваше успехе који показују да Војска Србије увек иде на победу. Војни спортисти знају да иза њих стоје Министарство одбране и Војска Србије и да успешни резултати представљају круну добрих припрема", навео је Вулин.

Такмичења на 7. ЦИСМ светским војним играма у кинеском граду Вухану настављају се до недеље, када ће Игре бити свечано затворене. Такмичари Војске Србије завршили су надметања у боксу, џудоу, рвању, стрељаштву и пливању, а до недеље знаће се коначни резултати репрезентативаца Војске Србије и у дисциплинама теквондо, атлетика, оријентиринг, падобранство и триатлон.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести