ЕП до 23 године: Елзан Бибић у финалу

Српски атлетичар Елзан Бибић успео је да избори своје место у финалу Европског првенства за млађе сениоре/ке.
Elzan Bibić/Atletski savez Srbije
Фото: Атлетски савез Србије/Елзан Бибић

Он је трку на 1.500м истрчао за 3:47,61 минут и победио у својој групи.

„Задовољан сам квалификацијама и трком коју сам истрчао. Циљ нам је био да обезбедим финале високим пласманом и у томе сам успео“, рекао је Бибић.

Финале у овој дисциплини на програму је у суботу у 18.20 часова. Исти дан Бибић ће трчати и на 5.000м од 20.05 часова.

Алекса Кијановић завршио је своје учешће на овом шампионату, повредом у полуфиналној трци на 100м. Иако је кренуло све јако добро, и чинило се да ће Алекса успети да буде међу прва три такмичара у својој групи, он је 10м пред крај морао да одустане због јаког бола у нози.

Зорана Грујић заузела је 18.место на 3.000м стипл резултатом 10:29,12.

„Драго ми је што сам изборила своје место да се нађем у репрезентацији Србије за ово такмичење, али нажалост нисам успела да дођем до бољег пласмана“, рекла је Зорана.

Марија Стојадиновић била је 16. у троскоку, а њен најдаљи скок је 12.53м.

„Жао ми је што нисам успела да скочим нови лични рекорд. Имали смо само три скока као могућност да се пласирамо у финале, а ја најбоље скачем у петој и шестој серији. Надам се да ћу на неком наредном такмичењу успети да скочим боље“, рекла је Марија.

Другог дана такмичења очекују нас полуфиналне трке на 100м препоне у којима ће трчати Емини Милица у другој квалификационој групи у 16.06 и Ања Лукић која ће трчати у трећој у 16.12 часова.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести