ЕВРОКУП У БУДВИ ЗА БОКСЕРЕ: Федоров стартовао победом

Српски боксерски репрезентативац Павел Федоров победио је у категорији до 63 килограма Шпанца Салвадора Флореса на старту Еврокупа у Будви. На такмичењу Србију представљају још и Вахид Абасов 67 кг, Алмир Мемић 75 кг, Владимир Мирончиков 80 кг и Владан Бабић +92 кг.
1
Фото: Мушка боксерска репрезентација Србије, фото: БСС

Елиминационе борбе су на програму до 13. октобра, а финала ће се одржати 14. октобра на Тргу испред Старог града у Будви од 17 часова. Наградни фонд за боксере првог Европског купа у боксу за сениоре ће бити чак милион долара.

– Одличан период припрема је иза нас, задовољни и спремни ушли смо у ово новоформирано такмичење, које је окупило боксере из великог броја земаља. На турниру су се сабрали изузетно квалитетни боксери, конкуренција је жестока и равна ЕП. За све боксере ово ће да буде један сјајан тест и за будућа важна такмичења која су пред нама. Српски боксери су спремни за победе и шампионски подијум, верујемо да ћемо се кући вратити окићени медаљама и спремни за „Златну рукавицу", која нам након овог турнира следи у Чачку – рекао је селектор мушке селекције Србије Милан Пиперски.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести