Европске игре: Стреличар Недељковић одличан

Првог такмичарског дана на Европским играма у Минску на терен су изашли баскеташи и баскеташице, стреличар Огњен Недељковић и двојица боксера из тима Србије.
Ognjen Nedeljkovic/OKS
Фото: Олимпијски комитет Србије/Огњен Недељковић

Мушки тим у баскету 3 на 3 стартовао је турнир првом победом у групној фази. Савладана је Андора резултатом 22:8. Након првих пар минута у којима је противник чак дошао и до минималног вођства, екипа из Србије преузела је ствар у своје руке и меч више него убедљиво привела крају.

„Никад није лако ући у прву утакмицу на турниру. Не везано од тога ко је противник, ми смо одиграли  најаче што смо могли,“ рекао је Лазар Рашић који је био најефикаснији у нашем тиму са уписаних 12 поена.

„Мало нам је требало док смо се привикли на амбијент и на кошеве, јесмо тренирали, али другачије је кад се изађе на терен и крене партија, посебно што нас тројица иначе играмо заједно, али Ждеро нам је ипак нови саиграч. Иако се годинама познајемо, друга је прича на терену,“ рекао је Марко Дугошија.

Данас наши момци играју још два меча групне фазе у којима ће се сусрети са селекцијом Пољске и Румуније.

„Битно је да смо данас победили и да смо ушли довољно јако. Сутра нас очекују Пољска и Румунија. Озбиљни су противници и чека нас тежи дан, али верујем да можемо да победимо и једне и друге и да јесмо квалитетнији и од једних и од других,“ сматра Никола Вуковић. 

„Приступили смо овом мечу на начин на који желимо да пристуимо целом турниру и мислим да је то прави пут како доћи до једне од медаља,“ рекао је Марко Ждеро који ће вечерас на церемонији отварања Игара носити заставу Србије, „Загрејали смо се добро за заставу вечерас. Осећај је свакако сјајан. Рекао бих да је то заслуга свих нас који 6 годинама уназад играмо баскет и редовно Србији доносимо медаље. Хвала на указаној части.“ 

У првом мечу групне фазе наше девојке поражене су од Руске репрезентације у баскету 3 на 3 резултатом 15:9. „Знале смо да су добро уиграна екипа. Наметнуле су свој ритам од почетка меча. Ми нисмо успеле да се изборимо са тим. Сад главу горе и идемо даље. Сутра нас чекају још два меча, две добре екипе Италија и домаћин Белорусија,“ рекла је након меча Јефимија Каракашевић.

Стреличар Огњен Недељковић поставио је нови државни рекорд резултатом 708 кругова, оствареном у квалификацијама дисциплине „compaund“ или сложени лук. Као првопласирани у квалификацијама, у 1/8 финала која је на распореду 23. јуна, сусрешће се са Португалцем Переира Батистом који је у квалификацијама завршио као 16. 

„Било је фантастично иако је било мало ветра. У првој рунди од максималних 360 имао сам 354 круга, и исто тако у другој рунди. Било је бар пет врхунских светских стреличара, поред осталих и Мајкл Шлосер који је светски првак, светски рекордер и тренутно први на светској ранг листи.

Боксери Вељко Глигоријевић у категорији до 56кг и Милосав Савић до 75кг поражени су у првим мечевима.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести