Ф1: Ферстапен победио на последњој трци сезоне у Абу Дабију

АБУ ДАБИ: Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен победио је на Великој награди Абу Дабија, којом је завршен овогодишњи шампионат Формуле 1.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)

Ферстапен, који је још раније обезбедио нову титулу у Ф1, тријумфом у Абу Дабију стигао је до 35. победе у каријери, а 15. ове сезоне.

Друго место освојио је возач Ферарија Шарл Леклер, који је за победником каснио нешто мање од девет секунди. Он је освајањем другог места у Абу Дабију на крају завршио и као други у генералном пласману возача.

Трећа позиција на "Јас Марини" припала је другом возачу Ред Була Мексиканцу Серхију Перезу, који је на крају освојио треће место у генералном пласману возача.


Невероватно је опет победити овде

Возач Ред Була, Холанђанин Макс Ферстапен изјавио је да је победа на последњој трци сезоне на Великој награди Абу Дабија добра мотивација за наредну годину у шампионату Формуле 1.

Невероватно је опет победити овде. Било је задовољство радити са тимом и постићи нешто овако. Знам да ће бити тешко поновити, али то је добра мотивација да покушамо да будемо поново добри следеће године, рекао је Ферстапен после трке, пренео је Би-Би-Си.


Бодове у Абу Дабију освојили су још Карлос Саинц (Ферари), Џорд Расел (Мерцедес), Ландо Норис (Мекларен), Естебан Окон (Алпина), Ленс Строл (Астон Мартин), Данијел Рикардо (Мекларен) и возач Астон Мартина Себастијан Фетел, који је још раније најавио да ће му ово бити последња трка у каријери.

Ферстапен је сезону завршио на првом месту са 454 бода. Други је Леклер са 308, док је Перез трећи са 305.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести