Ф1: Леклеру пол позиција, Ферштапен четврти

Возач Ферарија Шарл Леклер освојио је пол позицију пред трку за Велику награду Монака. Он је у родном граду и пред својим навијачима квалификације завршио за 1:11.376. Успех Ферарија у квалификацијама употпунио је Карлос Сајнц који је имао друго време (+0.225).
F1
Фото: Youtube Printscreen

Трећи је у квалификацијама био Серхио Перез из Ред Була, а четврти био његов тимски колега и актулени шампион Макс Ферштапен. Првих 10 комплетирали су Ландо Норис, Џорџ Расел, Фернандо Алонсо, Луис Хамилтон, Себастијан Фетел и Естебан Окон.

Леклер је другу годину заредом био најбржи у квалификацијама у Монте Карлу, а куриозитет је да је другу годину заредом квалификације прекинула црвена застава. Разлика је у томе што ће Монегашанин данашњу трку почети са првог места, а прошле године је због инцидента у квалификацијама и проблема са мењачем морао да одустане пре старта трке. Црвена застава је овога пута истакнута због инцидента у псоледњем кругу када је Серхио Перез направио грешку пред улазак у тунел, а на њега је налетео Карлос Сајнц. Срећом избегнут је тежи инцидент, али је тако завршена и трећа сесија квалификација. Сајнц је тако задржао друго место, а Перез ће стартовати као трећепласирани.

Актуелни шампион Макс Ферштапен овога пута није успео да се домогне првог реда, па ће бити занимљиво како ће на трци возачи Ферарија и Ред Була на уској уличној писти у Монте Карлу да воде битку за подијум. Одличан у квалификацијама био је возач Мекларена Ландо Норис, који може данас да се умеша у борбу за висок пласман, док је Луис Хамилтон у Мерцедсу био је тек осми, па ће, на стази где су претицања готово немогућа, данас морати добрано да се потруди. Наравно, поред возачког умећа, много ће значити тактика за коју се тимови буту одлучили, ал ии избор пнеуматика.

Трка у Монаку почиње у недељу од 15 часова.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести