Фаркаш и Штербова победили на пливачком маратону Јарак-Шабац

Завршен је 48. Међународни пливачки маратон Јарак-Шабац, који се одржава у знак сећања на страдале, по злу познатром „крвавом маршу“, током којег су Немци протерали 1941. године, са својих огњшта више од 6.000 Мачвана и стрпали их у логор у сремском селу Јарак, општина Сремска Митровица.
tamas farkas
Фото: Tamaš Farkaš, foto: Youtube Printscreen

Становници села Јарак, пружили су им братску помоћ, ризикујући сопствене животе, што им Мачвани неће никада заборавити.

Пливачки маратон Јарак – Шабац окупио је 18 пливача из Русије, Италије, Босне и Херцеговине, Чешке и Србије (10 мушкараца и осам жена). Први кроз циљ на стази дугој 18,8 километара прошао је Тамаш Фаркаш из Бечеја (пливач ПК Бачка Топола) са временом два сата 48 минута и 54 секунде. Други је био Бенце Балзам из Бечеја (два сата 57 минута осам секунди и 13 стотинки), а трећи Чех Јакуб Клечеровски (два сата 57 минута осам секунди 14 стотинки). 

Лена Штербова из Чешкеке славила. Освојила је са временом два сата 59 минута и 31 стотинка. Друга је била њена земљакиња Веоника Милерска (три сата, девет минута и једна стотинка, а трећа шеснаестогодишња Јелена Јечански из Бечеја (три сата једанајест минута и једну секунду).

На свечаности у Шабцу свим учеснисцима маратона су подељене медаље и новчане награде, а Месна заједница Јарак добила је повељу. 

Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести