ФИА продужила изузеће, Хамилтон вози у Монте Карлу

МОНТЕ КАРЛО: Међународна аутомобилска федерација (ФИА) дозволила је возачу Мерцедеса Луису Хамилтона да наступи на Великој награди Монака у Монте Карлу, пошто је продужила изузеце забране ношења накита током трка Формуле 1, преноси "Скај спорт".
2
Фото: AP Photo/Daniel Cole

Руководство Формуле 1 је на почетку сезоне одлучило да забрани возачима да носе накит током трка.

ФИА је упозорила Хамилтона почетком маја да има рок од две трке да уклони накит. Међутим, британски возач је рекао да нема намеру да скине пирсинге.

Медији су раније данас пренели да постоји могућност да возач Мерцедеса буде суспендован са трке у Монте Карлу, али је ФИА одлучила да продужи изузеће ношења накита до краја јуна.

"Мислим да је овоме посвећено превише времена и енергије. На то нисам концентрисан овог викенда. Скидам накит сваки пут када сам у болиду и то ћу наставити да радим, а прстен у носу тренутно није проблем. О томе нисам ни размишљао. Дошао сам овде као ја и наставићу тако да долазим на трке", рекао је Хамилтон.

Правила о накиту уведена су 2005. године, али се нису спроводила до овосезонске трке у Аустралији. ФИА је тада навела да би у случају неке незгоде "накит могао да угрози безбедност возача".

Поједини возачи су се побунили због ове одлуке, а ФИА је најавила разговор са њима до краја јуна.

"Добро је што сарађујемо и што је ФИА у овом тренутку помало предусретљиви, али не би требало сваког викенда говорити о томе. Има важнијих ствари", рекао је Хамилтон.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести