Финале Купа ССС: Зорана Аруновић одбранила злато

НОВИ САД: Зорана Аруновић је наставила доминацију на домаћој сцени и пету годину за редом освојила злато у финалу Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским спорт пиштољем. Финални турнир Купа ССС малокалибарским оружјем је данас почео у Новом Саду.
Zorana_Arunovic
Фото: Зорана Аруновић, фото: ССС

Аруновићева (Олимпик 011) је, после другог места у квалификацијама такмичења пиштољем, у финалу тријумфовала погодивши 31 „унутрашњи центар“ (10,2 кругова и боље), четири више од другопласиране Јасмине Миловановић (Смедерево). Бронза је припала јуниорки Јовани Тодоровић (Нови Београд – Ушће).

Аруновићева ове сезоне није учествовала ни у једном од три квалификациона кола, што због повреде, што због учешћа на Светским куповима и Европским играма. Међутим, по пропозицијама репрезентативци који због обавеза у националном тиму Србије пропусте неко од кола, имају право учешћа на финалу и ако се не квалификују.

У сва три квалификациона кола победила  је Александра Ристовић (Звездара), која је данас остала без медаље, на петом месту. Четврта је била Бранкица Зарић (Нови Сад 1790).

Остале дисциплине финала Купа на програму су у недељу. Сутра ће се делити медаље у троставу у мушкој и женској конкуренцији и у гађању пиштољем средишњег паљења (учествују само мушкарци).

Финале Купа ССС МК оружјем, први дан

МК спорт пиштољ, жене: 1. Зорана Аруновић (Олимпик 011) 31 „унутрашњи центар“, 2. Јасмина Миловановић (Смедерево) 27, 3. Јована Тодоровић (Нови Београд – Ушће) 19... Квалификације (30 метака прецизна +30 брза палба): 1. Миловановић 585, 2. Аруновић 583, 3. Тодоровић 561...

Кнежевићева и Адамовић најбољи у троставу ваздушном пушком

На стрелишту за ваздушно оружје у Новом Саду одржано је финале Купа ССС у троставу ваздушном пушком (3 пута 20 хитаца) за кадете и кадеткиње.

Фото: ССС

У конкуренцији кадеткиња медаље су поделиле такмичарке које су побеђивале у три квалификациона кола. Злато је припало победници првог кола Ањи Кнежевић (Нови Београд, Ушће), која је „убила“ најбољи резултат дана (594 круга). Сребром се окитила Александра Хавран (Јединство, Стара Пазова), која је била најбоља у трећем, а бронзу је пригрлила Тамари Ђапић (Црвена звезда), најпрецизнија у другом колу.

Фото: ССС

Најуспешнији кадет био је Никола Адамовић (Јединство), који је у трећем колу освојио сребро, а у првом злато. Друго место припало је Алекси Ракоњцу (Панчево 1813), а бронзу је освојио Вељко Михајловић (Младост, Инђија).

Финале Купа ССС, ваздушна пушка тростав (3 пута 20 хитаца)

Кадеткиње: 1. Ања Кнежевић (Нови Београд – Ушће) 594, 2. Александра Хавран (Јединство) 592, 3. Тамара Ђапић (Црвена звезда) 590...

Кадети: 1. Никола Адамовић (Јединство) 584, 2. Алекса Ракоњац (Панчево 1813) 582, 3. Вељко Михајловић (Младост) 577...

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести