Финале Спортских игара младих: Спорт спаја и руши све баријере

Државно финале Спортских игара младих (СИМ) почело је на теренима Аде Циганлије.
sportske igre mladih1, sim
Фото: Спортске игре младих

Председница СИМ Ивана Јовановић отворила је овај спектакл за школарце, а својим учешћем догађај су увеличали Горан Грбовић (директор Арене и кошаркашка легенда Партизана), Игор Ракочевић (потпредседник Кошаркашког савеза Србије и легенда Црвене звезде) и Драган Николић (кошаркашки тренер који тренутно ради у Пољској). Завршна такмичења у девет спортова трају од уторка до петка. Преко 1.715 учесника из свих делова Србије такмиче се за пласман на међународно финале у Сплиту, које ће се одржати од 20. до 26. августа.

„Поносни смо како је протекла ова сезона, када смо крстарили градовима наше земље. Свима који су обезбедили пласман на државно финале желим да се пре свега лепо друже и такмиче у спорту који воле. Најбољи ће бесплатно путовати у Сплит, где ће имати прилику да се друже и надмећу са свијим вршњацимја из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Ми смо организација која спаја. Ми се боримо да победи другарство и спорт је овде само алат који ми користимо, како би наше малишане учили да сви заједно гледамо у будућност и да се дружимо сви у целокупном региону“, истакла је Ивана Јовановић.

Фото: Спортске игре младих

Игор Ракочевић је на Аду је дошао са својим наследницима, ћеркицом и сином.

„Овакве ствари су сјајне. Спорт је ту да спаја људе и помаже да рушимо све баријере. Уз помоћ Владе Србије и подршку нас спортиста, деца треба да се што више друже, такмиче и да се окрену спорту. Нека најбољи победе и представљају Србију у Сплиту“, рекао је Ракочевић.

Фото: Спортске игре младих

Горан Грбовић је потписао мајцу СИМ Србије и промотивно је бацио у масу са кошаркашицама и кошаркашима. Како каже, презадовољан је оним што је видео на Ади. Тренер Драган Николић је уз кошарку гледао још и рукомет и шах. Истакао је да је такмичење сјајно организовано и да је веома важно да овакве догађаји подржавају Влада, медији и спонзори.

Фото: Спортске игре младих

Овај пројекат је подржао и Олимпијски комитет Србије, на челу са председником Божидаром Маљковићем. На жребу за све спортове специјални гости били си функционери ОКС и наши познати тренери и спортисти Милица Мандић, Марина Маљковић, Жарко Зечевић, Ђорђе Вишацки, Дамир Штајнер и Игор Бутулија.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести