ФИСА укинула суспензију српским веслачима и Савезу! Измирена сва дуговања

БЕОГРАД: Светска веслачка федерација (ФИСА) укинула је суспензију Веслачком савезу Србије (ВСС), пошто су измирена сва дуговања у вези са Светским првенством, које је у септембру прошле године одржано у Београду, саопштио је вечерас ВСС.
v
Фото: Youtube Printscreen/VSS

Захваљујући разумевању одговорних људи у Србији суспензија наших спортиста, представника и Савеза аутоматски је укинута, рекао је председник Извршног одбора ВСС Душан Ковачевић.

Као што је ВСС најавио одмах по објављивању вести о суспензији наше кровне веслачке организације 22. јануара, у непрекидној комуникацији и по договору са ФИСА, а измиривањем преосталих новчаних потраживања везаних са СП, које је у септембру одржано у Београду, престали су разлози због којих је ВСС привремено суспендован, па је данас објавом на званичном сајту ФИСА само потврђена одлука о укидању суспензије, наводи се на званичном сајту ВСС.

ВСС је саопштио да је одлуку о укидању суспензије данас донео Извршни комитет ФИСА.

ВСС је поново пуноправни члан ове организације, односно поново може да учествује на свим такмичењима у светским веслачким дисциплинама, олимпијским и параолимпијским квалификацијама, као и на Олимпијским и Параолимпијским играма, односно да учествује и управља веслачким спортом у Србији и иностранству, саопштено је из ВСС.

Министарство спорта је, на челу са министром Зораном Гајићем, прихватило обавезу према ФИСА, па су новчана потраживања потпуно измирена, а самим тим је и престао разлог због којег је Савез суспендован. Захваљујемо се и председнику Александру Вучићу што је и на овај начин подржао наш 'мали' спорт, као и премијерки Ани Брнабић, која је била председница Организационог одбора СП у Београду, истиче се у саопштењу ВСС.

Председник ИО ВСС поновио је разлоге због којих је дошло до привремене суспензије.

СП за сениоре било је и изборно за Олимпијске игре у Паризу. То је једно од најкомплекснијих такмичења у нашем спорту, организација је добила највише оцене. Веслачки савез Србије је са пола буџета предвиђеног 2019. године и уз већу инфлацију него што је било очекивано успео да организује највеће светско такмичење, али нажалост, остао је мањи део обавеза према Светској веслачкој федерацији, због којих је и дошло до кашњења и привремене суспензије, рекао је Ковачевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести