Формула један: Хамилтону нови пол, рекорд Сене близу

ПЕКИНГ: Британац Луис Хамилтон стартоваће са прве позиције на сутрашњој трци за Велику награду Кине у шампионату Формуле 1.
luis hamilton, tanjug ap andy wong
Фото: Tanjug/AP, Andy Wong

Возач Мерцедеса други пут ове сезоне био је најбржи у квалификацијама, а укупно 63. пут у каријери.

Уједно, Хамилтон је остварио шести пол у низу и дошао на само два од рекордера Ајртона Сене. Британац је до шесте узастопне "пол" позиције дошао у времену од минут, 31 секунди и 678 хиљадитинки.

Возач Ферарија Себастијан Фетел заузео је друго место са 186 хиљадитих делова секунде споријим временом, док се Финац Валтери Ботас из Мерцедеса са стотинком лошијим временом нашао на трећем месту.

Изгледало је после незваничних тренинга да ће Ферари поново доминирати, али је троструки светски првак показао да је најјачи када је најпотребније и поставио је најбрже време икада на стази у Шангају.

„Ово је веома интересантан викенд са много изазова. Ферари је изгледао веома брзо и на трећем тренингу и у квалификацијама. У трећем делу квалификација нисам стартовао као у првом, али сам добро одвезао у наставку. Невероватно је победити ове момке, тако да сам веома срећан. Ово је оно што спорт треба да буде“, казао је Хамилтон.

Thumbnail

Foto:Tanjug/AP, Mark Sciefelbein

Четврто место у квалификацијама заузео је Финац Кими Раиконен из Ферарија, док се на петом месту нашао Аустралијанац Данијел Рикардо из Ред Була. Друштво Аустралијанцу у трећем стартном реду правиће Бразилац Фелипе Маса из Вилијамса. Седмо место заузео је Немац Нико Хилкенберг из Реноа, а осми је Мексиканац Серхио Перес из Форс Индије. Прву десеторицу комплетирали су Рус Данил Квјат из Торо Роса и Канађанин Ленс Строл из Вилијамса.

Иначе, у први део квалификација завршен је нешто раније, јер је Антонио Ђовинаци имао удес на стартно-циљном правцу по изласку из последње кривине. Најнепријатније изненађење је Макс Ферштапен из Ред Була, који је због проблема са напајањем заузео тек 19. место.

Трка за Велику награду Кине вози се сутра од осам сати по средњеевропском времену.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести