(ФОТО) „ДНЕВНИК“ НА СП У АТЛЕТИЦИ: Будимпешта у пуном сјају дочекује више од 2000 спортиста

Највећи спортски догађај ове године, Светско првенство у атлетици у Будимпешти, почињу у суботу и трајаће до 27. августа.
atletika
Фото: Dnevnik.rs

На новом стадиону, Националном атлетском центру, који је тик уз Дунав, такмичиће се више од 2.000 спортиста из више од 200 земаља.

Србија ће у тој конкуренцији имати деветоро представника – Ивана Вулета, Милица Гардашевић, Адриана Вилагош, Марија Вученовић, Елзан Бибић, Славко Стевић, Ангелина Топић, Армин Синанчевић и Асмир Колашинац.

Фото: Dnevnik.rs

Биће ово и највећи спортски догађај у историји Мађарске. Са комплетно новом инфраструктуром око стадиона, где је и терен за загревање, организатори су се потрудили да буду на висини задатка. Стадион има капацитет 35.000 гледалаца, који ће после шампионата бити смањен на 16.000 када се скине други, монтажни спрат.

Фото: Dnevnik.rs

Посебну ноту околини даје нови мост преко канала  који води до стадиона, а у овом случају послужио је и као поздрав свим земљама учесницама пошто су заставе постављене са обе стране.

Фото: Dnevnik.rs

Први пут у историји светских првенстава медаље ће се додељивати изван стадиона. Одмах поред ове грађевине постављена је Медал плаза, на којој ће сваки дан пре вечерњег почетка такмичења бити церемонија доделе одличја.

Фото: Dnevnik.rs

Изван стадиона је и занимљива зона за посетиоце, где их очекује мноштво садржаја, а неки од њих су и да се опробају у одређеним атлетским дисциплинама.

Фото: Dnevnik.rs

 

Текст и фото: К. Бугарски

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести