Фрациле на челу клуба, Ничић председник Скупштине

Досадашњи спортски директор Стонотениског клуба Нови Сад Дан Фрациле од јуче је председник једног од најуспешнијих женских спортских колектива у земљи.
nicic i fracile
Фото: Предраг Ничић и Дан Фрациле, фото: Дневник

Фрациле је добио поверење чланова Скупштине да у наредне четири године буде на челу клуба, док ће председник највишег клупског законодавног тела бити Предраг Ничић.Досадашњи председник, у два мандата, Срето Качар рекао је да је време да млађи људи преузму клуб.

„Логичан избор пао је на Дана Фрацилеа који је, не само као играч доказао верност клубу, већ и као функционер. Ми старији остаћемо у Скупштини и сигурно је то да ћемо увек бити ту да помогнемо“, рекао је Качар.


Победа, победа...

У свечаном делу Скупштине, капитен екипе Викторија Тружински је у име новог Управног одбора уручила плакету члану клуба Зорану Вучевићу за Неизмерну пожртвованост, допринос развоју и афирмацији клуба. На плакети су укуцане Вучевићеве препознатљиве речи: “Девојке, имам да вам кажем само три речи – победа, победа, победа”, што је изазвало одушевљење присутних.  


Фрацилеов предлог од пет чланова Управног одбора делегати су једногласно усвојили, док ће накнадно бити кооптирана још два. У УО су Вера Зорић (потпредседник) др Синиша Љубић, др Данијел Жупић, Марко Вујатовић и Миле Ерцег. У Надзорном одбору су Љиљана Маширевић, Јоца Типура и Ненад Лалић.


Екипа млада и амбициозна

СТК Нови Сад је променио комплетан стручни штаб, а у играчком делу задржана је окосница тима.

„Након пет година било је потребно освежење у тренерском кадру. Захвални смо досадашњем шефу струке Ђорђу Бошњаковићу, његово знање је драгоцено, па ће убудуће бити саветник за стручни рад. Уместо њега постављен је Слободан Стојанов, наш дугогодишњи селектор и тренер, који више од 20 година ради у женском стоном тенису и има огромно међународно искуство. На његово инсистирање стручном штабу је прикључен дугогодишњи тренер репрезентативних селекција Бранко Ђукић. Заједно смо се сложили да је најбоље да се задржи окосница тима - репрезентативке Максути, Тружински и Шурјан, а да се њима прикључи суперталентована Тијана Јокић из Вршца. Резултатски циљеви су исти као и свих претходних година“, најавио је Фрациле.


Фото: Dnevnik.rs

„Пред нама је задатак да сачувамо стонотениски бренд који смо градили више од две деценије. Имамо најбројнију омладинску школу у земљи, највише репрезентативаца. Једини смо представници у европским клупским такмичењима. Сви у клубу смо се сложили с тим да, упрскос тешким временима, треба да играмо у Купу Европе, јер суштина спорта је опробати се са најбољима“, рекао је нови председник Дан Фрациле, захваливши се на указаном поверењу.

Скупштину СТК Нови Сад, по новом Статуту, чине 11 чланова. То су: Предраг Ничић (председник), Срето Качар, Дан Фрациле, Зоран Вучевић, Слободан Сремчев, Александар Страјин, Вера Зорић, играчице Викториа Тружински и Анета Максути, спортски стручњак Ђорђе Бошњаковић и новоизабрани спортски директор Бранко Ђукић.

Текст и фото: Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести