Гађање војничком пушком: Новосадским стрелцима прегршт медаља

На државном првенству у гађању војничком пушком, које је одржано у Трстенику, чланови Стрељачке дружине “Радивој Ћирпанов” из Новог Сада освојили су три прва места у гађању на сто метара, били су најбољи у екипном надметању у све три дисциплине, а  освојили су и три медаље и у појединачној конкуренцији.
SD Radivoje Ćirpanov/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/Чланови новосадске СД „Радивој Ћирпанов” били су успешни у Трстенику

Првог дана гађало се из војничке пушке калибра 7,9 мм, у две дисциплине- лежећи став са 20 метака и тростав 10х3 метака. Најбоље пласирана екипа у дисциплини лежећи став била је СД „Радивој Ћирпанов“ са 525 кругова, друго место припало је екипи Бечкерек из Зрењанина са 492 круга, а треће екипи Војник из Суботице са 489  кругова. 

У појединачној конкуренцији прво место освојио је Милан Јагњић („Радивој Ћирпанов“) са 183 круга, друго Драгослав Радаковић (Војник) са 178 кругова, а треће Зоран Костовски (Бечкерек) са 177 кругова.

У дисциплини тростав прво место поново је освојила екипа СД „Радивој Ћирпанов“ са 659 кругова, друго Војник са 647 и треће екипа СД „Драган Јевтић-Шкепо“ из Горњег Милановца са 634 круга. 

У појединачној конкуренцији прво место освојио је Саша Сабољев (Борац, Чачак) са 249 кругова, друго  Драгослав Радаковић(Војник) са 244 и треће Тибор Мартон (Војник) са 234 круга.

У категорији ветерана са по 10 метака из лежећег става најбољи је био Драган Флорић („Херој Срба“, Смедерево) 91 круг, друго место освојио је Радош Јовановић (Видиковац, Београд) 86 кругова и треће Тиби Чисар (Бечкерек) 83 круга.

У гађању из полуаутоматске пушке калибра 7,62 мм победник је била екипа СД „Радивој Ћирпанов“ са 790 кругова, друга СД „Драган Јевтић-Шкепо“ са 754 и треће Бечкерек  са 748 кругова.

У појединачној конкуренцији на крају финалног дела такмичења двојица најбољих имали су исти резултат од 87 кругова па је победник изабран након распуцавања са пет хитаца брзом паљбом.  Прво место освојио је Предраг Симовић („Драган Јевтић- Шкепо“) са 47 кругова, друго Мирослав Цветановски („Радивој Ћирпанов“) са 42, а треће Милан Јагњић („Радивој Ћирпанов“) са 85 кругова.

Међу ниже рангираним, али са високим резултатима, истакле су се екипе и појединци из стрељачких дружина „Херој Срба“ из Смедерева, Стражилово из Сремских Карловаца, СД, Металац из Бора, Авала Ада из Београда, Јагодина 92 и Видиковац из Београда.

М. Бозокин

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести