Гавриловић: Сад не постоје границе; Рапаић: Све је у тренингу

БЕОГРАД: Не постоје границе, пун сам самопоуздања и не видим ко може да ме заустави", рекао је млади српски боксер Немања Гавриловић након освојење златне медаље на првенству Балкана.
gavrilovic
Фото: Инстаграм/БСС

Српски боксери освојили су у Загребу четири залтне медаље, први пут после 30 година, а Гавриловић је тријумфовао у категорији до 60 килограма.

"У првом колу сам био слободан, у полуфиналу сам добио представника Црне Горе, а у финалу ме сачекао Албанац Занели, кога пратим већ годинама и који ми је био на неки начин идол. Успео сам да савладам велико име", рекао је Гавриловић Танјугу.

Он је додао да је ово његов највећи успех и да очекује нове медаље.

"Следеће такмичење на коме ћу учествовати биће Европско првенство у Италији до 22 године. Не постоје границе, пун сам самопоуздања и не видим ко може да ме заустави. Наравно, главни циљ ове године је Светско првенство у Београду", рекао је Гавриловић.

Шампионка Балкана у категорији до 69 килограма Александра Рапаић истакла је да је за освајање медаље потребно много труда и рада.

"Медаља се стиче на тренингу, одрицањем и радом се све постиже. То смо ми доказали ове године. Прелеп је осећај и драго ми је што сам освојила злато", рекла је Рапаић, додајући да је сада очекује шампионат Европе за младе, а да је дугорочни циљ пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Селектор мушке боксерске селекције Милан Пиперски веома је задовољан резултатима у Загребу.

"Медаље су дошле у правом тренутку. Момци и девојке су то заслужили. За нас је овај успех довољан, за њих је посебан, јер су медаље сатисфакција за такмичења која следе. Имамо потенцијал и уколико се буде наставило са добрим радом, мислим да су успеси неизбежни", каже Пиперски.

До краја сезоне боксери ће се такмичити у пвој лиги Србије и регионалном такмичењу, док ће на међународној сцени имати Европско првенство до 22 године и Светско првенство у Београду.

"Све је усмерено ка томе", закључио је селектор Пиперски.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести