Глорија Куп: Три медаље за српске кајакаше

Белек је традиционална база за веслачке припреме у току фебруара и марта за већину европских кајакашких и кану репрезентација, као и националног тима Србије.
Kristina Bedeč, Ervin Holpert i Milica Starović/Kajak Srbija
Фото: Кајак Србија/Кристина Бедеч, Ервин Холперт и Милица Старовић

Управо због великог броја спортиста који у ово доба године тренирају у том турском граду, Кајакашки савез Турске организује „Глорија куп“, на којем се одржавају трке на пет хиљада метара у женској и мушкој конкуренцији. 

Српски репрезентативци који се налазе у Белеку, иако су још увек у тренажном процесу, одлучили су да провере тренутну форму. У конкуренцији дама, две српске репезентативке завршиле су на победничком постољу. Тријумфовала је Милица Старовић, испред Кристине Бедеч, док је треће место заузела украјинска такмичарка Марија Повк.

- Презадовољна сам учинком. Овим резултатом потврдиле смо да смо добро радиле током зиме и можемо спремно да чекамо почетак такмичарске сезоне - нагласила је Новосађанка Старовићева, која се на “Глорија купу’ такмичи од 2014. године. - Сваке године, такмичење је све боље, од организације до посећености, па организатори заслужују све похвале.

Сребрна Кристина Бедеч нагласила је да је ове сезоне конкуренција била јака.

- Учествовале смо у веома јакој трци, с обзиром на јаку конкуренцију, посебно због девојака из Украјине и Турске. Милица и ја смо успеле да се одвојимо после првог километра и до краја трке смо одржавале предност. На самом крају, Милица је била бржа и заслужено је победила - рекла је Кристина после трке.

У трци у конкуренцији дама, учествовале су и Николина Молдован, која је кроз циљ прошла као шеста, као и Марија Достанић, која је заузела седмо место.

У мушкој конкуренцији тријумфовао је Белорус Алех Јуренија, док је друго место припало српском репрезентативцу Ервину Холперту.

- Веома сам задовољан освојеним другим местом, поготово што је победио вишеструки шампион Европе и освајач великог броја медаља на светским првенствима у овој дисциплини - нагласио је Холперт. - После првог окрета, нас четворица смо се одвојили од остатка групе и до самог краја смо се смењивали у вођству. У финишу Јуренија је појачао темпо, покушао сам да га пратим, међутим, на крају сам заузео друго место.

Ове године на “Глорија купу” учествовало је 160 такмичара и такмичарки из 11 земаља. Српски репрезентативци јуче су имали слободан дан, а од данас почињу последњу недељу припрема у Белеку, после чега се враћају у Београд.     

С. Р.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести