Гости из Мохача најуспешнији на пливачком митингу у Ади

Међународни пливачки митинг, 21. Делфин куп у Ади, који је приредио ПВК Делфин, окупио је 300 пливача из 27 клубова из Мађарске, Румуније, Немачке, Израела, Хрватске и Србије.
miklos toldi
Фото: Миклош Толди, фото: Дневник

Пре почетка званичног дела наступили су најмлађи чланови Делфина и сви су награђени пакетићима. Председник Делфина Радован Тешић  рекао је да су у клубу задовољство што митинг у Ади увек наилази на велики одзив пливача из земље и иностранства. 

Највише успеха имали су гости из Мохача из Мађарске који су екипни победници са 169 бодова, испред Баната (Кикинда) 90, Делфина (Ада) 82, Спартака (Суботица) 64, Пеолетера (Зрењанин) 58...

Освајач пехара у дисциплине 50 метара прсно (Меморијал Мирко Коровљев) је члан Делфина Миклош Толди, испред ривала Космена Дабе из Решица (Румунија) и Габора Шмита из Мохача. Најуспешнији пливач митинга је мађарски репрезентативац Габор Финанчек из Мохача, који је био најбољи у дисциплинама прсно и делфин на 50 метара код такмичара од 19 година и старијих, док је најуспешнија пливачица Габриела Ариаана Додита из Бакау (Руминија). 

Текст и фото: М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести