Грк Кастрантас победник бициклистичке трке „Кроз Србију“

ЗРЕЊАНИН: Бициклиста из Грчке Харалампос Кастрантас, који је возио за београдски Партизан Даре Виатор, победник је тродневне 57. међународне бициклистичке трке ,,Кроз Србију".
etapa 3 cilj zrenjanin
Фото: Инфо центар

Он је после три етапе, од Пожаревца, преко Београда, Пећинаца до Зрењанина, са укупном дужином од 426 километара остварио најбоље време - 10 сати и 49 секунди.

Друго место у генералном пласману припало је Луки Кирику (Италија, Торку, Турска), који је секудну имао слабији резултат, док је треће место освојио Антон Ивашкин (Белорусија, Минск), заоставши шест секудни иза победника трке.

Најбоље пласирани домаћи возач био је Стефан Стевановић (Борац, Чачак), који је заузео 16. место заоставши 40 секунди.

Фото: Стефан Стефановић, фото: Инфо центар

У последњој етапи, која је вожена од Пећинаца преко Новог Сада и Иришког венца, до Зрењанина у дужини 140 километара прво место освојио је Ахмет Оркен (Турска, Торку) у времену три сата, 12 минута и 42 секунде. Друго и треће место припала су Кастрантасу (Партизан) и Леониду Краснову (Русија, Тушнад, Румунија) у времену победника етапе.

Белу мајицу као најбољи млади возач у каравану освојио је Антон Ивашкин, плаву (брдски циљеви) Румун Данијел Криста, а зелену (пролазни циљеви) Стефановић.

Данашња етапа, која је вожена по хладном и кишовитом времену, била је веома занимљива, јер је размак између двојице најбољих износио само- секунду. Од старта, издвојила се група од четири возача, међу којима је био и наш Стефан Стефановић, који је носио зелену мајицу. Победио је на пролазном циљу у Новом Саду и био други и трећи на остала два „летећа циља“. Уловљени су после Шајкаша и велика група бициклиста дошла је у Зрењанин. У изузетном финишу, када је група била компактна, победио је турски бициклиста Оркен испред Кастрантаса, коме је то било довољно да освоји трку на основу бољег пласман у ранијим етапама (негативни бодови). Носилац жуте мајице у другој етапи Лука Кирико стигао је на циљ четврти, али то није било довољно да би био најбољи и у генералном пласману.

„Освајање зелене мајице је велики успех за мене и српски бициклизма. Ово ће ми пуно значити у даљој каријери, јер сам у протекла два дана стално био у бегу и тако сам проверио своје могућности“, рекао је најбољи српски возач у каравану Стефан Стефановић.

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић био је задовољан ккао се трка одвијала и ккао се завршила.

„У три дана смо видели велику борбу, много бегова и великих тактичких надмудривања. Драго ми је због успеха члана наше екипе Партизана, али још више задовољства имам када сагледам учинак свих наших бициклиста. Захваљујемо се градовима домаћинима Пожаревцу, Пећинцима и Зрењанину на подршци, као и Министарству омладине и спорта Србије, Милану Панићу, Секретаријту за спорт и омладину Београда, фирмама Нектар, АФС, Каприоло и Медигрупу ... и посебно нашим сјајним сарадницима из МУП Србије, екипи саобраћајне полиције која ће бринути о безбедности учесника.“

Трку је завршило 67 возача, од 91 бициклиста колико је стартовало у Пожаревцу.

Резултати треће етапе Пећинци - Зрењанин (140 км): 1. Ахмет Орхен (Турска, Торку) 3:12,42, 2. Харалампос Кастрантас (Грчка, Партизан Даре Виатор), 3. Леонид Краснов (Русија, Тушнад) исто време...

Генерални пласман: 1. Кастрантас 10:00,49 часова, 2. Кирико исто време, победника одлучили негативни поени. 3. Антон Ивашкин (Белорусија, Минск) + 1 секунда...

Пласман екипа: 1. Мартуг Француска, 2.Торку Турска, 3.Тушнад Румунија...

Текст и фото: Инфо центар

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести