Хамилтон: Бојим се да имам продужени ковид-19

БУДИМПЕШТА: Актуелни шампион Формуле 1 Луис Хамилтон мисли да се можда још није потпуно опоравио од ковид-19 након што је осећао малаксалост и вртоглавицу на данашњем Хунгарорингу.
e
Фото: Youtube Printscreen

Британски возач завршио је трећи и након трке је изразио бојазан да можда има продужени ковид-19, пренео је "Гардијан".

Он је пропустио конференцију за новинаре, пошто га је посетио његов лекар из тима Мерцедес због малаксалости.

Након тога је признао да не осећа да се потпуно опоравио од негативних појава корона вируса који је имао у децембру.

"Борим се целе године са здрављем, након онога што ми се десило у децембру. И даље је у току борба. Имам велику вртоглавицу, све ми је мутно на стази", казао је Хамилтон.

Трка на Хунгарорингу је физички захтевна, али је Хамилтон нагласио да је можда осетио постковид синдроме, који могу да остану месецима након прележане болести.

"Нисам о томе причао ни са ким посебно, али мислим да се одужило. Сећам се које сам појаве имао, док сам имао ковид. Сваки тренинг је од тада био другачији, степен малаксалости варира и представља изазов. Наставићу да се трудим и да тренирам на најбољи начин на који умем. Ко зна шта је то било данас? Можда је дехидрација, али дефинитивно нисам имао овакво искуство. Нешто слично се, истина, догодило на недавној трци у Силверстону, али ово је знатно горе", рекао је Хамилтон.

На трци за Велику награду Будимпеште, возач Алпине, Француз Естебан Окон, остварио је данас прву победу у каријери у Формули 1.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести