Хамилтон: Поносан на тим, морамо да сачувамо интегритет Ф1

ТОКИО: Возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон изјавио је да сви тимови морају да сачувају интегритет Формуле један, преносе британски медији.
hamilton1, tanjug ap
Фото: Tanjug (Ryan Remiorz/The Canadian Preš via AP)

"Скај спорт" је пренео да ниједна екипа Ф1 неће бити жестоко кажњена због кршења правила о ограничењу буџета у прошлој сезони, пошто су направљени само мањи прекршаји.

Важно је због отворености да се све зна. Мора да се зна да би сачували интегритет спорта. И наравно да се казне они који су то радили. Јер правила постоје да би се поштовала, рекао је Хамилтон.

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) је раније истраживала да ли је екипа Ред Була премашила ограничење буџета за прошлу сезону. Хамилтон је прошле сезоне на последњој трци у Абу Дабију остао без титуле, која је припала Холанђанину Максу Ферстапену из Ред Була.

Сваки покушај да убрзате болид кошта. Ми смо то последњи пут прошле сезоне радили у Силверстону, а неки су наставили константно то да раде. И како онда да их победите. То није по правилима. Поносан сам на моју екипу, која је урадила сјајан посао у оквиру могућности које смо имали, закључио је Хамилтон.

Не планирам у скорије време да се повучем

Хамилтон је изјавио да не планира да се повуче из Формуле 1 у скорије време, преноси "Скај спорт".

Хамилтон, који је седмоструки светски шампион у Ф1, има уговор са Мерцедесом до краја наредне године.

Планирам да дуже останем у Ф1. Само није договорено колико. Желим да останем доживотно у Мерцедесу, али у некој другој улози, рекао је Хамилтон.

Британски медији су подсетили на недавну изјаву директора Мерцедеса Тото Волфа, који је рекао да Хамилтон може да вози још најмање пет година.

Нисам разговарао са Волфом о тој изјави, али постоји могућност. Волим оно што радим. Имамо много посла, имамо још много тога да остваримо. Тако да не планирам у скорије време нигде да идем, рекао је британски возач.

Хамилтон (37) је у каријери остварио 103 победе у Ф1. Он је тренутно шести у генералном пласману возача са 170 бодова.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена у недељу за Велику награду Јапана од седам часова на стази Сузука.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести