Хермина Лукач и Бојан Кличарић шампиони света у микс тандемима

КЛУЖ: Хермина Лукач и Бојан Кличарић освојили су шампионску титулу на куглашком јуниорском Првенству света у Клужу у Румунији у дисциплини микс тандем пошто су у изузетно узбудљивом финалу савладали словеначку комбинацију Ања Форштнарич- Тими Јуранчич на „златне кугле“.
klicaric i lukac
Фото: Бојан Кличарић и Хермина Лукач, фото: КСС
 
У сетовима је било 1:1 (први добили Словенци 147:175- три „деветке“ у „чишћењу“, други српски микс 161:148 и одлучивале су по две додатне кугле. Словенац Тими Јуранчич је играо први и оборио „седмицу“. Бојан Кличарић је одговорио - “седмицом“. Одлучивале су – даме. Ања Форштнарич је срушила „деветку“ али је и Хермина Лукач сјајно одграла и – „деветка“. Пошто је било 16:16 промењене су стазе  и сада је први играо Кличарић оборивши седам чуњева. Јуранчич је парирао – „седмицом“. Тада је Хермина Лукач постала јунакиња финала: оборила је опет „деветку“ и ставила Ању Форштнарич на муке. Задрхтала је рука и Словенка је  срушила „четворку“ за злато Србије 16:11.
Бронзане медаље припале су чешком миксу Павелкова – Коктал и италијанској комбинацији Рундгашер - Егер.
Ово је четврта медаља у четири дана јуниорског Шампионата света. Пре овог злата, најсјанији трофеј освојила је мушка омладинска репрезентација, сребро је припало мушком тандему Милорад Војновић и Давид Лаиншчак и бронза женској омладинској репрезентацији.
Дан раније Милорад Војновић и Давид Лајншчак су освојили сребро у дисциплини тандеми изгубивши у финалу са 2:0 у сетовима од хрватског тандема Тутњевић – Пожега. Бронзане медаље припале су  Данцима Хансену и Нилсену (прва медаља у историји за данско куглање), као и Немцима Вагнеру и Арнолду.
Фото: Милорад Војновић и Давид Лајншчак, фото: КСС
Два најбоља српска мушка тандема испала су у првом колу на невероватан начин који ће се дуго памтити и препричавати. Французи Камф и Воргаге елиминисали су Алена Кујунџића и Бојана Кличарића на „златне кугле“ 11:9. У сетовима је било 1:1 125:143 за Србију и 123:115. У две додатне кугле, Французи су оборили шест и пет чуњева, Бојан Кличарић је срушио „шестицу“  а Ален Кујунџић „тројку“ и прича је била готова!
Лоше „златне кугле“  одиграли су Адриан Лончаревић и Норберт Ерњеши против Вагнера и Арнолда (Немачка). После 1:1 у сетовима 149:153 за Немце и 135:131,   Немци су оборили две „петице“ а Србија „четворку“ (Лоначаревић) и „шестицу“ (Ерњеши). Било је 10:10 и приступило се новој, још шокантнијој серији:  Ерњеши је срушио четири чуња,  али  први играч у немачком тандему, на опште изненађење погодио  „двојку“. Потом Лоначаревић чини исто што и први Немац, руши само два чуња, на другој страни Немац руши „петицу“ и немачки тандем пролази даље са 7:6! 
У женским тандемима  Ангела Золнаи и Владана Обренић дошле су до четвртфинала где су их зауставиле, потоње шампионке, Словенке Шац и Мржљак са 2:0 у сетовима (140:127, 161:148). Словенке су у првом колу елиминисале наш тандем Чикош – Лукач.
Испао је на златне кугле  у првом колу веома квалитетан женски тандем Србије Оливера Чикош – Хермина Лукач. Елиминисале су их  Словенке Шац и Мрзљак У сетовима је било 133:152 за Словенију и 152:143 за Србију.  Српске куглашице су у две додатне кугле срушиле две „петице“, Словенке „деветку“ и „тројку“ и отишле даље са 12:10.
Гордана Рогић и Теодора Релота су поражене од борбених Италијанки  Рунегатшнер и Рабансер  такође на „златне кугле“.  Први сет су изгубиле112:146, други добиле 140:132.  У две додатне кугле, српске куглашице обориле су по три чуња, укупно шест, док су Италијанке срушиле „седмицу“ и „тројку“ и прошле у друго коло са 10:6. 
EUR/RSD 117.1262
Најновије вести