Хорхе Мартин најбржи у спринту пред Велику награду Индије у Мото ГП-ију, Бецеки јунак

Хорхе Мартин из Прамак рејсинга на Дукатију победио је у спринт трци пред прву Велику награду Индије у историји мотоциклизма, на писти Буда у Данкауру. Шпанац је тако укњижио нових 12 бодова и тако смањио предност Франческа Бањаје на 33 у генералном пласману. Бањаја на Дукатију је у овој спринт трци био други и сада има 292 бода, а Мартин 259 пред данашњи реванш на дупло дужој дистанци у Великој награди Индије. Треће место заузео је Марк Маркез из Репсол Хонде.
s
Фото: Youtube Printscreen

Мартин је добро стартовао, а онда је искористио грешку Луке Маринија, који је направио грешку у првој кривини првог круга и избацио са стазе клупског колегу Марка Бецекија из екипе ВР46, који је имао пол позицију. Иза њих су у другом инциденту са стазе излетели Стафан Брандл, Пол Еспаргаро и Раул Фернандез, од којих се на стазу вратио само Фернандез. Марини је завршио трку, а Бецеки се вратио на стазу као 17, али је у наредних 10 кругова успео да учини право чудо фантастичном вожњом и на крају стигне до петог места иза Бреда Биндера на КТМ-у. Да је имао још мало времена претако би и њега. Шести је био Фабио Квартараро (јамаха), седми Џек Милер (КТМ), а до бодова су дошли још Маверик Вињалес (Априлија) и Раул Фернандез (РНФ). Трку нису завршили и Алеш еспаргаро, Жоан Зарко и Жоан Мир. Алекс Маркез из Гресини рејсинга није наступио у спринт трци, а пропустиће и главну трку због сломљеног ребра. Повреду је доживео за време квалификација, када је пао са мотора.

Хауме Масија на Хонди "одувао" је конкуренцију у Мото 3 класи када се монсун смирио над пистом. Квалификације су биле прекинуте због јаке кише и настављене после два сата. Шпанцу у наставку нико није успео да парира на путу до пол позиције, а друго и треће време у овој класи извезли су Матео Бертеле (Хонда) и Ајума Сасаки (Хускварна). Све ово је пореметило читав програм у Индији. У Мото 2 класи до пол позиције је стигао Џејк Диксон возач Гасгас Аспара испред Педра Акосте (КТМ) и Серхија Гарсије (Понс).

Трка у Мото 3 класи креће сутра од 9, у Мото 2 од 10.10, а у Мото Гп-ју од 12 часова по нашем времену.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести