ИСТОРИЈСКА МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ И ЛЕП УВОД ЗА ОИ: Паракајакаш Страхиња Буквић освојио бронзу на Европском првенству у Сегедину

Паракајакаш Србије Страхиња Буквић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у Сегедину, прву на великим такмичењима у каријери, али и за српски паракајак.
с
Фото: Кајакашки савез Србије 

У А финалу олимпијске дисциплине кл2 200м Буквић, који ће учествовати на Параолимпијским играма у Паризу, је до трећег места на победничком постољу стигао првеславши најкраћу кајакашку деоницу за 44 секунде 788 стотинки.

Члан новосадског ККК Војводина је направио одличну увертиру за Параолимпијске игре у Паризу, на ком ће исписати историју јер је први паракајакаш из Србије на највећем спортском догађају на свету.

– Трка је била одлична, тешка као што сам и очекивао, али успео сам у ономе што сам планирао. Ова медаља је само прва од многих, потврда да наставимо да радимо и идемо напред – рекао је Страхиња Буквић.

Златну медаљу у трци освојио је Украјинац Сyниук (43,454) док је сребрни био Италијан Волпи са времном 44,188. Буквић је овим резултатом дошао до прве медаље на једном великом тамичењу и прве медаље за српски паракајак.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести