Ивана Илић освојила сребро у трци на 100 метара на Европском јуниорском првенству

Српска атлетичарка Ивана Илић освојила је сребрну медаљу на Европском првенству за јуниоре које се одржава у естонском граду Талину.
Ivana Ilic foto sas
Фото: САС
Она је у финалу истрчала време од 11,42 секунде. Ивана је водила скоро целу трку, али ју је 20 метара пред крај престигла атлетичарка из Ирске, Расидат Аделеке која је заузела прво место резултатом 11,34, а трећа је била Џој Езе из Велике Британије са 11.44.
“Још увек сам под великим утиском, не знам ни шта би рекла осим да сам јако срећна. Захвална сам свима на подршци, поготово мом тренерку Драгану Дуканцу. Драго ми је што сам била у првој стази и што сам гледала само себе и трчала своју трку. Испало је и боље него што смо очекивали. Надам се да су сви поносни”, рекла је Ивана Илић.
Пуленка тренера Драгана Дуканца, ове године имала је фантастичну сезону, она је неколико пута обарала државни јуниорски рекорд на 100 метара, а за крај сезоне успела је да освоји сребрну медаљу за нашу земљу, и тиме постане прва спринтерка у историји Србије која је освојила медаљу на Европском првенству.
EUR/RSD 117.1544
Најновије вести