Ивана Шпановић предводиће Србију на СП у Београду

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић предводиће селекцију Србије на Светском дворанском првенству наредне године, изјавио је савезни капитен Един Зуковић.
spanovic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

"После разговора са директором Српског атлетског савеза (САС) Слободаном Бранковићем и са мном као селектором репрезентације, Ивана је са члановима њеног тима одлучила да буде такмичарски активна током читаве следеће године. Тај пројекат могао би да буде продужен и до Летњих олимпијских игара у Паризу 2024. године", рекао је Зуковић за сајт Савеза.

Осим Шпановићеве потребне критеријуме за наступ у Београду од 18. до 20. марта наредне године испунили су бацачи кугле Армин Синанчевић и Асмир Колашинац, као и средњепругаш Елзан Бибић у дисциплини 3.000 метара.

"Од њих очекујемо да се добро припреме и да се упусте у борбу за висок пласман. Учешће на планетарној смотри из прикрајка вребају Ивана Илић и Милана Тирнанић (60 метара), Милица Гардашевицб, Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок удаљ), Ања Лукић, Милица Емини и Лука Трговчевић (60 метара препоне), Алекса Кијановић (60 метара), Бошко Кијановић (400 метара), Јована Илић, Јована Гњатовић и Теодора Боберић (троскок), те најмлађе Ангелина Топић и Зорана Рокавец (скок увис). Наступу у Београду надају се и Јасмин Халили и Славко Стевицб (скок увис)", навео је Зуковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести