Ивана Шпановић у финалу ОИ: Ослањам се на своје искуство и на жељу коју толико дуго имам

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале у скоку удаљ на Олимпијским играма у Токију. После преступа у првој серији, Зрењанинка је у другој скочила тачно седам метара и већ изборила место у финалу, односно преко норме 6,75м. Ово је и најбољи скок Шпановићеве ове године.
spanovic
Фото: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip
Гледајући обе групе, одмах иза Шпановићеве била је Немица Малаика Михамбо скоком 6,98м, док је трећа била Американка Бритни Рис (6,86). Финале су још избориле Тара Дејвис из САД (6,85), Чантел Мелоун са Британских Девичанских острва (6,82), Кади Сањиа из Шведске (6,76), Нигеријца Еса Бруме (6,76) и Британка Абигејл Ирозуру (6,75).
„Желим да се одморим сутра, да мало "истонизирамо" и да у уторак у финалу испоручим оно што толико дуго желим да се деси", изјавила је најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић после пласмана у финале скока у даљ на Олимпијским играма у Токију.
"Бришемо све што је било данас, фокус је на финалу. Ослањам се на своје искуство и на желју коју толико дуго имам", рекла је Шпановић српским извештачима у Токију.
Она је додала да је уочи такмичења била сигурна у себе.
"Први утисак ми је да сам на великом такмичењу после две године. Превелика је била пауза. Остали смо доследни плану и раду и ово само потврдује да ћу бити на добром нивоу. И овај скок је био са великом задршком јер сам направила преступ у првој серији. Само сам желела да направим тај скок преко 6.75 , тако да нам сада остаје да додатно подигнемо расположење и форму", изјавила је Шпановићева.
Ивана Шпановић ће ићи у борбу за медаље у уторак од 3.50 по нашем времену.
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести