Извиђачи у Кући спортских легенди у Новом Саду

Млади извиђачи из новосадског одреда „Мирослав Мика Антић“, који делује при Основној школи „Светозар Марковић Тоза“ на Детелинари посетили су Кућу спортских легенди Новог Сада на Спенсу.
1
Фото: Асоцијација спортских ветерана Новог Сада

Извиђаче је предводила старешина одреда Тања Јанковић, а дочекали су их спортски ветерани Васа Мијић, освајач златне и Зоран Панчић, сребрне и бронзане олимпијске медаље. Час су им одржали професори спорта Слободан Крнета и Добривоје Антонић.

Млади су у разговору показали завидан ниво познавања и интересовања за спорт, а велики број њих су истовремено и извиђачи и спортисти. Подсетили су се да су извиђачи биле и неке славне личности као што су фудбалер Дејвид Бекам, или наши, кошаркаш Владе Дивац и атлетичар и певач, Здравко Чолић, као и Новосађанин, Јанош Чихи, вишеструки првак државе у yudu и истовремено у оријентационим извиђачким такмичењима, те олимпијац Драгутин Топић, каратиста Синиша Сараволац, освајач бронзе на светском првенству и рукометаш и тренер Бранислав Павлица Буња.

Највећа занимљивост је и да су сви представници Асоцијације спортских ветерана Новог Сада на овом сусрету били и извиђачи, Зоран Панчић у Лоли у Дунавском парку, а Васа Мијић на Детелинари, тако да се разговор под‌једнако водио о спортским и извиђачким активностима.

Млади извиђачи у својим униформама, поносно су разгледали олимпијске медаље и постере славних спортиста у националним дресовима. На растанку су позвали спортске легенде да наставе дружење у природи крај логорске ватре. 

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести