Јевросимовић: Медаље производ домаће памети

БЕОГРАД: Остварили смо заиста велики успех и оно на шта смо посебно поносни, то је да су ове медаље производ домаће памети, изјавио је данас председник Српског атлетског савеза (САС) Веселин Јевросимовић.
с
Фото: FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

"Пре 12 година могли смо да сањамо да имамо једну медаљу, данас их имамо четири са Европског шампионата, могло је да их буде и више да смо имали мало среће. Ове медаље јесу велико изненађење за нацију, а за нас у Савезу су плод нашег рада", рекао је Јевросимовић на конференцији за медије.

Ивана Шпановић Вулета освојила је злато на ЕП у Минхену (уз светсмо дворанско злато у Београду), Ангелина Топић три медаље (злато на јуниорском ЕП, бронзу на јуниорском СП и бронзу на сениорском ЕП), Адриана Вилагош три (злато на јуниорском СП, Медитеранским играма и сребро на сениорском ЕП), Армин Синанчевић две (злато на Медитеранским играма и сребро на ЕП), Асмир Колашинац сребро на МИ, Лазар Анић такође сребро, а Милица Гардашевић злато, док су на Европском фестивалу младих освојене две медаље - Маша Рајић на 800 метара злато, Николима Пејатовић сребро у слоку у вис.

Теодора Боберић у троскоку била је друга на шампионату Европе за јуниоре у троскоку, а Наталија Драгојевић трећа.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести