Јована Прековић освојила сребро у Чилеу

Актуелна првакиња света у категорији до 61 кг Јована Прековић, каратисткиња Карате клуба „Књаз“ из Аранђеловца и припадница Војске Србије освојила је данас сребрну медаљу на Серији А у Чилеу.
Јована Прековић и Роксанда Атанасов
Фото: Јована Прековић и Роксанда Атанасов

Ово је један од квалификационих турнира за учешће на Олимпијским играма у Токију а Јована се у финалној борби у Сантјагу борила против Иранке Розита Алипоуркесхка.

Први поен у финалној борби је освојила Иранка и то када је остало 45 секунди до краја меча. Већ у следећем нападу Јована је поентирала за 3 поена и повела је са 3:1. Остало је 13 секунди до краја када је Иранка експресно освојила 2 поена и меч се завршио нерешеним резултатом 3:3.

Карате правила кажу у случају нерешеног резултата победник је онај борац који је први освојио поен тако да је победа припала такмичарки Ирана.

„Пропустила сам лепу прилику да освојим златну медаљу овде у Чилеу али шта је ту је идемо даље, следећа станица је Париз и то већ за 14 дана. Нема времена за туговање већ моја Роки и ја већ сутра путујемо у Париз на тренинг камп где ћемо остати до Премијер лиге која се одржава 23-26. јануара у Паризу. Надам се да ћу се борити квалитетно као и овде и да ћу освојити нове бодове”, истакла је Јована Прековић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести