Јованчевић први председник Новосадског рвачког савеза

Три клуба, Нови Сад, Фрушкогорац и Тврђава, удружили су снаге и основали Новосадски рвачки савез (НРС).
Novosadski rvacki savez/J. Galic
Фото: Новосадска спортска породица богатија је за Рвачки савез/Ј. Галић

За првог председника изабран је прослављени рвач Александар Јованчевић, док је за гернералног секретара постављен Драган Крнета, који ће уједно и бити заступник Савеза. Делегати су изабрали и секретаријат, у коме је, поред Јованчевића и Крнете, и Марко Миочиновић јуниор.

- Недавно је са радом почео да ради нови клуб Тврђава, који ће се за почетак бавити обуком дечице, као и рвањем за жене. Дуго смо чекали да у граду заживи клуб, не само на папиру, већ да функционише. Ускоро ће и рвачка секција у Буковцу да прерасте у клуб, тако да ће наш Савез да броји четири члана. Наш сан је да имамо велики број рвача, тренера и спортских радника. Тренутно имамо регистровано 150 рвача, 15 тренера, велики број спортских радника, што је есенција да заживи Савез. Ово је сјајна увертира у велики и вредан јубилеј - 100 година рвања у Новом Саду, који ће бити обележен следеће године - рекао је Јованчевић.

Делегати су донели одлуку о учлањењу у спортске савезе Новог Сада, Војводине и Србије.

- Визија је да овај Савез буде кровна организација клубовима у граду, али таква да буде сервис по свим питањима. Да помогнемо по питању струке, с којом не кубуримо, потом средстава и простор за рад, који су лимитирајући за развој рвања. Ако у томе успемо има простора да се шири рвање и у Лединцима, на Новом насељу и Петроварадину. 

Према Јованчевићевим речима, велика подршка стигла је од Управе за спорт и Спортског савеза Новог Сада, чији су челници, Властимир Мастиловић и Владимир Шишка, присуствовали оснивачкој Скупштини.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести