Јовић: Очекивања на Олимпијским играма су нам увек највећа

Теквондо репрезентација Србије отпутовала је летом преко Истанбулау Јапан. По слетанју у Токио репрезентација ће се смстити у Олимпијско село. Пре одласка на аеродрому „Никола Тесла“ одржана је конференција за медије.
oks_tekvondo
Фото: ОКС
Селектор теквондо репрезентације Србије Драган Јовић и тренер Милице Мандић и Тијане Богдановић које су нас на протекла два издања Олимпијских игара обрадовале медаљама истакао је да су оне спремне да у Токију пруже свој максимум.
– Идемо на Олимпијске игре, а не на било какво такмичење. Очекивања су нам увек највећа. Имамо жељу да будемо врло успешни, чекали смо ово пет година. Једва чекамо да уђемо у Олимпијско село и да дочекамо наше такмичење – истакао је тренер Јовић.
Фото: ОКС
Милица Мандић, освајачица олимпијског злата из Лондона 2012. године у категорији преко 67кг истакла је да је спремна за своје последње Олимпијске игре након којих ће завршити каријеру и истакла да се нада што бољем резултату.
– Задовољна сам припремним делом. Уведени смо јако добро у такмичарски део. Задовољна сам формом, имали смо неколико тест турнира до сада. Очекивања су висока, прво сами од себе очекујемо много, а онда и јавност – истакла је Милица Мандић.
Фото: ОКС
Тијана Богдановић, која ће представљати Србију у категорији до 49кг, рекла је да је осетила чари олимпијског постоља у Рију, као и да ће се потрудити да исти подвиг направи и у Токију.
– Као и увек имамо највећа очекивања од свакога турнира, па тако и од овог. Имамо велику жељу и мотивацију. Једва чекамо да стигнемо у Олимпијско село и одрадимо тренинге. Радићемо најбоље што можемо, и искрено се надам да ћемо наставити низ добрих резултата са претходних Олимпијских игара – рекла је Тијана Богдановић.
Фото: ОКС
Тијана Богдановић наступа у оквиру своје категорије 24. јула, док ће Милица Мандић на борилиште изаћи 27. јула.
(ОКС)
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести