Кадеткиње СТК Нови Сад шампионке Србије

Женска кадетска екипа (до 15 година) Стонотениског клуба Нови Сад освојила је титулу првака Србије на екипном првенству одржаном у Крушевцу где је остварила максималан учинак са свих пет победа, док је јуниорска екипа (до 18) била друга на завршном турниру у Новом Саду.
Приватна архива/Кадетске шампионке Србије
Фото: Приватна архива/Кадетске шампионке Србије

Ако томе додамо да су сениорке актуелне победнице Суперлиге Србије, онда је јасно то да СТК Нови Сад располаже не само са квалитетним сениорским погоном, већ и са перспективним будућим наследницама. 

- Историјска година за комплетан наш женски погон. Две титуле у три узрасне категорије, уз вицешампионско место. Остаје жал што нисмо код јуниорки узели тутулу јер ту смо баш били велики фаворити и први носиоци и објективно смо кикснули па смо сами криви што немамо трипл круну. Међутим није све у титулама. За нас је најважније да родитељи препознају напор клуба, страст са којом се односимо ка организацији тренажног рада и све што треба да прати озбиљан спортски клуб - рекао је председник СТК Нови Сад Дан Фрациле.

СТК Нови Сад постиже изузетно запажене резултате и код дечака. У конкуреренцији млађих кадета и јуниора Новосађани су освојили два вицешампионска места на екипном Првенству Србије. На појединачној ранг листи Стонотениског савеза Србије, тим из Новог Сада има играче међу Топ 3 у свим категоријама. 


Састав кадеткиња и кадета

Састав кадетских шампионки чини Елизавета Бобровскаја, Теа Мануков и Маша Бошковски док су прве две поменуте играчице уједно и део јуниорског тима заједно са капитенком и репрезентативком Радмилом Томињак и Тамаром Игњић.

Тим млађих кадета представљају Вања Гергинов, Борислав Рајић, Игњат Јаковљев и Игор Рајић, а прва двојица су и део јуниорског тима заједно са капитеном Јованом Јоцковим и Милијом Савовићем. 

Заједно сви они донели су Новом Саду једно прво и три друга места на државном првенству у једној сезони, а при том су најмлађи просечно на победничком постољу. Главни тренер омладинске школе је Душан Ђукић са сарадницима: Николом Поповим, Бранкицом Јакши и Иваном Гагићем, уз стручни надзор шефа стручног штаба Слободана Стојанова.


- Код млађих кадета смо у самом врху већ годинама. Ми практикујемо да наша деца играју дупле категорије, тако да млађи кадети играју и кадетска, а кадети играју и јуниорска такмичења. Уједно, скоро сви наступају на сениорским лигашким утакмицама за Нови Сад или за наш други развојни тим Еђшег. Најбоље јуниоре, попут Јована Јоцкова, већ неколико година уступамо на позајмицу где од ове сезоне игра Супер лигу за новосадски Раднички, актуелног вицешампиона Србије - наставља Фрациле који додаје да клуб улаже велики новац у организацију тренажног рада омладинске школе. 

Фото: Приватна архива/Јуниорски вицешампиони Србије

- Имамо пет тренера и сарадника у погону, уз стручњака и професора физичког васпитања задуженог за кондициону припрему. Такође деци спарингују озбиљни прволигашки и суперлигашки играчи, већина њих су наши бивши чланови. Примера ради, два пута месечно, најредовнији имају прилику да тренирају цео тренинг са играчицама прве екипе, са петоструким државним шампионкама. То је концепт који ће, надамо се, ускоро избацити добре сениорске играче и тако показати да се Нови Сад као Град полако враћа као средина која ствара играче - завршио је Фрациле који подсећа да укупно у клубу тренера 110 деце распоређених у три стонотениске сале. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести