Каратисти с Косова у Новом Саду без заставе и обележја

БЕОГРАД: На 53. европском првенству у каратеу, од 9. до 13. маја, у новосадском "Спенсу", каратисти са Косова могу да учествују само статусно неутрално, односно под именом и презименом или под обележјима Европске карате федерације.
Karate savez Vojvodine
Фото: Карате савез Војводине

У складу са препоруком Владе Србије, није могуће да наступају са било каквим симболима самопроглашене државе Косово, а организатор такмичења настојаће да се понаша у складу с владиним инструкцијама, потврдио је председник Карате савеза Војводине и члан Организационог одбора предстојеће смотре европских каратиста Страхиња Тепавчевић за Новости. 

За учешће је стигла 51 пријава, међу којима је и "апликација" Приштине, каже Тепавчевић.

Он је подсетио да се репрезентација тзв. државе Косово није појавила на Балканском првенству у каратеу, које је одржано протеклог викенда у Београду.

"Ми смо о свему обавестили европску кућу каратеа. Славољуб Пипер, председник карате федерације Србије, предочио је Шпанцу Антонију Еспинози, председнику Светске и Еропске карате федерације, да би долазак екипе тзв. државе Косово нама представљао проблем. С друге стране, може да се деси да не дођу ни у Нови Сад. Преостаје нам једино да чекамо и да видимо расплет догађаја", рекао је Тепавчевић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести