Kасачки дан на бечејском хиподрому окупио 50 грла

Коњички клуб Потисје из Бечеј успешно је организовао једини касачки дан у години са пет трка по 10 квалитетних грла из 34 различита места Србије. Све трке су била са аутостартом, а возило се по травнатој стази дужине 1.600 метара.
Kasački dan na bečejskom hipodromu okupio 50 grla Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Укупан наградни фонд износио је 250.000 динара, где су победници, поред пехара, инкасирали по 18.500, другопласирани упола мање, трећепласирани 5.550 и четвтопласирани 3.700 динара. Организатор је доделио пехар и најуспешнијем јахачу у равној галопској трци на неоседланим коњима, а специјална награда, торта, уручена је и јединој дами возачу Стани Пејић Тукуљац из Доњег Таванкута.

- Задовољни смо одзивом и квалитетом грла, која су приредила прави доживљај бројним посетиоцима. Још једанпут се показало да Бечејци воле коњички спорт. Имали смо и повољне временске услове, па су сви задовољни напустили наш хиподром -  констатује председник КК Потисје Сава Војновић, који је у другој трци стигао на циљ четврти с грлом Лили, власништво најмлађе чланице клуба Јоване Хосовић.

Највише разлога за радост има породица Кеченовић из Суботице, јер је Моникино грло Сериал Киллер НП са Борисом Кеченовићем у сулкама победило у најбржој касачкој трци, у времену 1:21,9. У истој трци друго место освојило је грло Белисима из Долова са возачем Браниславом Мукићем у времену 1:22,7, трећи је био Равео (1:22,7), власништво Марка Јозића из Сомбора са возачем Андором Анђелом и четврти грло АББА (1:23,4)Милана Тасића из Ниша, који је и возио сулке.

Задовољни смо одзивом и квалитетом грла, која су приредила прави доживљај бројним посетиоцима.Још једанпут се показало да Бечејци воле коњички спорт. Имали смо и повољне временске услове, па су сви задовољни напустили наш хиподром (председник КК Потисје Сава Војновић)

У првој трци победило је грло Др Алпацо (1,28,1) из Бикова, друго место освојио је Сони (1:28,4) власништво Александра Ђорђевића из Лесковца, а возио је Зоран Петровић. Трећи је био Секретариат (1:29,0), грло Ролнада Бакоша из Малог Иђоша са Чабом Варгом у сулкама, а четврти Норис (1:29,8) је власништво др Ђорђа Ђаковића из Лесковца, а сулке је возио Атила Сокола. У другој трци победила је Атена (1:26,3) Гезе Јанковића из Малог Иђоша са Атилом Секеом у сулкама, друга је била Ламона (1:26,7) Оскара Ожвара из Чантавира, који је био и вожач. Треће место припало је Бенетону (1:27,3) Ранка Савчића из Арадца, који је и возио сулке, а у пласману је било и већ поменуто грло Лили К. Х (1,27,6) Јелене Хосовић из Бечеја са Савом Војновићем у сулкама.

Грло Хакер АС (1:26,7) Александра и Марка Димитријевића из Влашког Дола победило је у трећој трци са Миодрагом Димитријевићем у сулкама, а друго место припало је Флекици (1:26,8) Златка Тумбаса из Доњег Таванкута, са Синишом Вујковић Буквином у сулкама. Треће је било грло Мерцедес Р. Р.(1:28,6) Велибора Ђорђевића из Братинца са Миланом Тасићем у улози возача, а у пласману је било и грло Северино (1:28,8) Милана Пришића из Жабља, који је био и возач.

У четвртој трци победило је грло Мерес (1:22,8), власништво председника Скупштине АПВ Иштвана Пастора из Суботице, а сулке је возио Бранислав Мукић. Другопласирано грло Лет Хер Го С. П (1:23,1) Саве Попова из Милешева возио је Борис Печеновић. Грло Симо Мак (1:23,4) Наташе Вујковић Симић из Суботице са Александром Жижом у сулкама било је треће, а у пласман је ушло о грло Шинеј Дон (1:23,6) Лазара Милића из Госпођинаца, који је и возач био.

У ревијалној равној галопској трци стартовао је квинтет младих бечејскх коња, а убедљиво прво место припало је лисастом алату Бустеру, којег је јахао Миклош Киш Утсаи.

Атракција читаве манифестације био је наш прослављени кајакашки репрезентативац Марко Новаковић, иначе љубитељ коњиичког спорта, који је у појединим тркама уручивао награде. 

 В. Јанков  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести