Кик-боксерка Александра Рапаић из Житишта постиже врхунске резултате

Захваљујући младој кик-боксерки Александри Рапаић Житиште се  у прошлој години прочуло се надалеко, а она се вредно спрема за нове врхунске резултате. 
aleksandra rapaic
Фото: Александра Рапаић, фото: Приватна архива

„Ништа се не мења у мојој свакодневној рутини. Тренирам шест пута недељно у Клубу борилачких спортова Спартанац у Житишту и спремам се за нове изазове. Прошла година била је више него успешна. Као кик-боксерка у 2018. години  нисам изгубила ниједан меч, а освојила сам све што се освојити може. Биће велики изазов у 2019. години поновити такве резултате. Посебно што сам од ове године сениорка, па ће пут до медаља биће много тежи“, говори Александра, која има невероватан низ успеха у кик боксу у лањској години.

Првак је Србије, победница Балканског купа и Балканског првенства, освајачица Европског купа, па Светског купа и Светског првенства. Све то само у једној фантастичној 2018. години. Не треба заборавити ни да је 2017. била победница на Европском првенству.

Три године ова срчана девојка прва је на светској ранг листи ВАКО федерације, а на крају 2018. имала је више бодова од свих других такмирарки заједно. Но, то није све.

„На међународним боксерским такмичењима освојила сам Куп нација, вишеструка сам првакиња државе и у боксу, репрезентативка у кик-боксу и олимпијском боксу. Своје успехе доживљавам као резултат напорног рада, како мог тако и мојих тренера“, истиче Александра, чији тренер у кик боксу је Зоран Протић, а у боксу Милан Пиперски.

Као заслужне за њене успехе издваја и родитеље и њихову несебичну подршку, другарицу са којом дели школску клупу, а посебно тренера и оснивача житиштанског клуба Спартанац Милана Зорића.

„Задовољна сам резултатима, али увек гледам да следећи пут будем још боља, да исправим грешке ако их је било. За период који следи циљ ми је да дам свој максимум и да се покажем у свом најбољем светлу. У сениорској конкуренцији мораћу да уложим још више напора и труда, али одустајање ми није навика и верујем у себе“, поручује млада житиштанска боксерка, којој је жеља да се опроба и у профи боксу.

Александри Рапаић, да подсетимо, за изузетне резултате из области спорта - за седам златних медаља у кик-боксу у 2018. години и прво место на Светској ранг листи, Општина Житиште доделила је захвалницу.       

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.9780
Најновије вести