КК „БОРАЦ 021“ УЧЕСТВОВАО НА КАРАТЕ ТУРНИРУ „БУДИМПЕШТА ОПЕН“ Сребро и бронза у џепу Шајкашана

ШАЈКАШ: Каратисти карате клуба „Борац 021“ из Шајкаша освојили су сребрну и бронзану медаљу у категорији борби на 26. међународном турниру „Будимпешта опен“, одржаном претходног викенда у главном граду Мађарске.
приватна архива
Фото: приватна архива

На овом турниру учествовало је више од две хиљаде такмичара из 37 држава света, а боје шајкашког клуба бранили су Марко Каурин, у категорији кадета до 63 килограма и Марко Ђурђић, у категорији јуниора до 55 килограма. Како каже њихов тренер Саша Савић, момци су се одлично показали и заслужено освојили медаље.

- Овај турнир нам је користио као контролна станица да видимо где се налазимо. Можемо бити врло задовољни наступом наша два момка. Првог дана турнира наступио је Марко Ђурђић, који је имао врло тежак жреб. У првом колу се састао са Молдавцем, актуелним вицешампионом Европе и у веома неизвесном мечу Марко је успео да га победи резултатом 1:0. У полуфиналу га је чекао још јачи противник, момак из Мађарске, шампион Европе и иако је Марко водио 4:0, Мађар га побеђује се 6:4. Ђурђић у репасажном мечу побеђује момка из Немачке са 4:0 и тако на крају осваја бронзану медаљу – каже Савић.

Фото: Приватна архива/Марко Ђурић и Марко Каурин

Други представник клуба, Марко Каурин је прво коло био слободан и наступио другог дана и према речима тренера, одлично започео такмичење.

-  Марко је у другом колу турнира победио представника домаћина са 8:0, у трећем је победио колегу из Украјине са 5:1, затим Словака у четвртом колу, да би на крају изгубио у финалној борби од момка из Украјине са 4:1 и тако освојио сребрну медаљу. Ово је велики успех за наш клуб и сви смо задовољни и срећни због успешног наступа наша два талентована момка. Турнир у Будимпешти је био одлична провера пред новембарско првенство Балкана, али и Европско првенство у Грузији, које нас очекује у фебруару – истиче тренер.

Како каже Савић, до првенства Балкана и Европе Шајкашани ће имати прилику да се припреме и на првенствима Војводине и Србије, као и учешћем на бројним контролним туринирима, те ће им то искуство додатно помоћи у борби за наредна међународна одличја, којих ће сигурно бити.

Текст: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести