Комисија обишла олимпијске објекте у Ади и Молу

Ада ће по други пут бити домаћин Спортске олимпијаде радника Војводине, која ће се одржати 2023. године.
Ђурановић, Мрђанов и Перишић у новој сали ОШ „Новак Радонић” у Молу
Фото: Ђурановић, Мрђанов и Перишић у новој сали ОШ „Новак Радонић” у Молу

Такмичарима је остала у сећању као одличан домаћин 2007, а Ађани се труде да се још боље припреме за Игре које ће се одржати кроз две године. Пре тога, тачније у августу ове године, на теренима у Ади и Молу одржаће се радничко Првенство Војводине. Управо због тога, Техничка комисија у саставу: Младенко Ђурановић (председник), Драгољуб Мрђанов и Милорад Перишић, обишла је спорске објекте. Циљ је био да се увере колико је све спремно за такмичења у августу. Предвиђено је да се, ако временски услови то дозволе, сва надметања одрже на отвореним теренима, а у случају лошег времена биће то у салама.

Комисија је обишла терене за средњи фудбал, рукомет, кошарку, стрељаштво, пливање, баскет, футсал, одбојку, шах, надвлачење конопцем, бич-волеј, стони тенис, тенис, пикадо, висећу куглу и бацање плочица, мали фудбал и спортски риболов, а нису проверавали атлетску стазу и куглану у Сенти, где су одржана такмичења на претходним играма. За Олимпијаду 2023. године у Ади ће бити изграђени куглана и атлетска борилишта, а ускоро и терени за боћање.

- Комисија је обишла објекте које је домаћин одредио за такмичења у овој години. Одлучено је да се Првенство Војводине одржи током четири викенда у августу. Целокупан програм је подељен у четири групе спортова. Самим тим што је организација првенста оваква, домаћину су олакшани физички и технички  услови, због саме чињенице да се сва такмичења не одржавају истовремено. Иначе, домаћин располаже спортском инфраструктуром да би све могло да се организује у једном викенду. Већина спортских објеката је већ сада у функцији, јер су сви готово завршени -  рекао је председник комисије Ђурановић. - Били смо у позицији да заједно с домаћином бирамо решења која су најоптималнија и најквалитетнија тако да с те стране учесници могу бити безбедни и сигурни да ће имати максималне  услове за реализацију такмичења.

Комисија је обишла терене за средњи фудбал, рукомет, кошарку, стрељаштво, пливање, баскет, футсал, одбојку, шах, надвлачење конопцем, бич-волеј, стони тенис, тенис, пикадо, висећу куглу и бацање плочица, мали фудбал и спортски риболов, а нису проверавали атлетску стазу и куглану у Сенти, где су одржана такмичења на претходним играма. За Олимпијаду 2023. године у Ади ће бити изграђени куглана и атлетска борилишта, а ускоро и терени за боћање

Практично, након обиласка терена, комисија је констатовала да је све, сем терена за боћање, у овом тренутку припремљено да би такмичења могла да почну већ сутра. Домаћин је обећао да ће недостајући терен бити на време изграђен. Одређена је и локација у склопу СРЦ “Адица”. На програму ће бити 19 дисциплина у мушкој и десет у женској конкуренцији, као и два експериментална спорта: бацање плочица и висећа кугла. Све ће се реализовати на теренима у Ади и Молу, с тим што ће, овог пута, атлетика и куглање бити одржани у Сенти, а домаћин ће за Олимпијаду изградити четворостазну куглану и терене за атлетске дисциплине.

-  Очекујемо да на Олимпијади комплетан спортски програм буде реализован на објектима у Ади и Молу. Знајући како је организована Олимпијада 2007. и с каквом озбиљношћу домаћин приступа реализацији за њено одржавање кроз две године, не сумњамо да ће све бити на још вишем нивоу. На нама је сада, ту мислим на организаторе: Савез спорт за све Војводине, Олимпијски комитет, Спортски одбор и све наше органе који се баве овим послом, да максимално искористимо услове које је домаћин обезбедио, како бисмо привукли што већи број учесника на предстојеће првенство Војводине. Знамо да је све помало отежено због ковида, али, како сада ствари стоје, надамо се да ћемо у августу имати нормалне услове да наставимо с рекреацијом, да се такмичимо и дружимо, а на регионима је да ураде свој део посла и анимирају и регрутују учеснике за предстојеће Првенство Војводине. Тада можемо бити сигурни да се враћамо на стазе пре ковида и да потврдимо да смо озбиљан и уређен систем и да ћемо све одрадити на најбољи могући начин - додао је Ђурановић.

С. Јаковљевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести