Кратка али успешна атлетска сезона

За најбољег атлетског стручњака у конкуренцији сениорки изабран је Марко Милинков, учитељ скакачице удаљ Милице Гардашевић.
д
Фото: Атлетски савез Србије

Члан Атлетског клуба Војводина из Новог Сада заслужио је ово признање узимајући у обзир остварене резултате протекле сезоне.

– Драго ми је  због овог признања и велика ми је част што сам га добио, поготово што је дошло од колега, који су препознали наш рад – прокоментарисао је Милинков.

Ова година, узурпирана пандемијом, није била лака за успешан двојац новосадског клуба. Поред Олимпијских игара, које су биле један од циљева, отказана су и сва већа такмичења. 

– Био је ово свакако нетипичан период, који још увек траје. Тешко је било радити у ситуацији пуној неизвесности. Поред тога што током ванредног стања нисмо могли да тренирамо нормално, уследила су отказивања такмичења, промене календара, одлагања... На крају се некако цела сезона свела на септембар.

Милица Гардашевић, јуниорска првакиња Европе и власница бронзе у конкуренцији млађих сениорки са истог такмичења, успела је да искористи и то мало прилика за излазак на залетиште.

– Била је ово успешна, али кратка сезона. Имала је Милица  мало прилика да покаже шта може и задовољан сам њеним резултатима. У дворани је учествовала у престижној Светској серији у француском Лијевену, а исто је учинила и на отвореном у Загребу. Тамо је дошла до рекорда сезоне од 6,60 метара и освојила је треће место. Такмичила се у конкуренцији где су биле три скакачице из топ десет на свету. Дебитовала је у елитној смотри- Дијамантској лиги у Дохи, где је била четврта даљином 6,46 и надметала се са њих три које су биле међу пет најбољих на планети. Она је резултатом од 6,60 метара у првих 20 и тиме мало која даљашица са 22 године може тренутно да се похвали. Победила је и на државном првенству у Новом Пазару, али ми је посебно  драго што је  имала и прилике да се такмичи са најбољима на свету, јер је то оно чему тежимо – рекапитулирао је Милинков успехе Гардашевићеве.

По речима тренера Милинкова,Миличини  рекорди 6,64 на отвореном и 6,52 у дворани су наговештаји још бољих резултата у долазећој сезони, за које је она свакако способна.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести