Креће ЛИГА ШАМПИОНА У СТРЕЉАШТВУ, победнику награда од 10.000 евра

ЛОЗАНА: Европска стрељачка конфедерација (ЕСЦ) саопштила је да је основала Лигу шампиона, које ће бити ново тимско надметање најбољих сениорских репрезентација, саопштио је данас ССС.
Streljastvo/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

У саопштењу се наводи да ће у Лиги шампиона учествовати по четири мушко-женске екипе ваздушном пушком, ваздушним пиштољем и у гађању глинених голубова дисциплина трап.

Листа учесника ће бити позната у септембру, по завршетку последњег Светског купа у сезони.

ССС наводи да Србија има реалне шансе да се пласира у Лигу шампиона ваздушним пиштољем, а и екипа пушком је у конкуренцији за пласман међу четири најбоље селекције.

За ЛШ квалификоваће се по три најбоље репрезентације на основу бодова освојених на појединачним годишњим ранг листама Европске стрељачке конфедерације, док ће четврти учесник бити домаћин, који ће ове године бити Мађарска. Сабирају се бодови по два најбоље рангирана такмичара у мушкој и женској конкуренцији из сваке земље.

ЕСЦ ће сваком квалификованом тиму обезбедити средства за припреме и трошкове путовања. Победник Лиге шампиона ће свом савезу донети 10.000 евра. Награда за друго место је 7.500, за треће 5.000 и за четврто 2.500 евра.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести