КУП ЕВРОПЕ ЗА СТОНОТЕНИСЕРКЕ: Новосађанке обезбедиле четвртфинале

Нови Сад – Жункал 3:2
stoni tenis
Фото: www.freeimages.com

НОВИ САД: Стонотениска сала Спенса, гледалаца: 80

Резултати: Максути – Андраде 3:0 (3, 1, 6), Јокић – Гарнова 1:3 (-5, -4, 8, -5), Безек – Ефион 2:3 (6, -8, 3, -9, -3), Максути – Гарнова 3:2 (-5, 4, -8, 7, 2), Јокић – Андраде 3:0 (10, 9, 5).

Стонотенисерке Новог Сада су победом, у другом колу Ц групе Купа Европе, над изузетно квалитетном екипом Жункала из Португала обезбедиле пласман у четвртфинале другог по реду надметања на Старом континенту.

У првом дуелу Максути је рутински савладала Португалку Рејкел Андраде, била је убедљива у сва три сета и тако донела први поен свом тиму. Затим је Тијана Јокић изгубила против Татјане Гарнове. После два изгубљена сета, капитенка Новог Сада је освојила трећи, али је нажалост у четвртом Гарнова била боља и португалска екипа је изједначила резултат. У трећем дуелу Река Безек је после изузетне борбе, ипак поражена од Жанет Ефион 2:3. Безек је водила с 1:0 и 2:1 и била је надомак победе, пошто је у четвртом сету водила 9:7, али је искусна Нигеријка у редовима Жункала успела да изједначи после тајм-аута на 9:9, а онда да постигне још два поена и меч одведе у пети сет. А, тамо је Ефион била сигурнија и португалској екипи донела предност од 2:1 у мечевима.

Уследио је, касније се показало, одлучујући меч, који су одиграле Анета Максути и Татјана Гарнова. Максути је одиграла још један изванредан меч, забележила другу победу после велике борбе са Рускињом у редовима Жункала. Максути је била веома близу пораза при резултату 1:2, али се јуначки вратила у овај двобој и однела победу у наредна два сета. Капитенки Тијани Јокић остало је само да заврши одличну партију Новосађанки и она је то и учинила савладавши максималним резултатом Рејкел Андраде.

У другом мечу у Групи Ц француски Гран Кевили је савладао шпанску екипу Алмендра 3:0.

Данас ће СТК Нови Сад, у трећем колу, играти против француског Гран Кевили од 17.30 часова.

А. Михајловић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести