Куп и појединачно Првенство Србије у кајаку: Блистала Милица Старовић

Кајакашки репрезентативци Србије потврдили су на Купу Србије, одржаном на Ади Циганлији, да су у одличној форми пред почетак међународне такмичарске сезоне.
kristina, milica i nikolina
Фото: Кристина Бедеч, Милица Старовић и Николина Молдован, фото: КСС

Такмичење је било веома успешно за Новосађанку Милицу Старовић, која је освојила две златне медаље - на 500 и 200 метара. У финалу на најкраћој деоници, Милица је тријумфовала (42.59) испред Биљане Релић и Марије Достанић. До злата на 500 метара (1:58.1) стигла је испред Кристине Бедеч и Николине Молдован. На најдужој деоници прво место освојила је Кристина Бедеч (4:33.3), друго је припало Еви Барти, а треће Сандри Половини.

И у мушкој конкуренцији није недостајало узбуђења. У финалу најкраће деонице чак петорица такмичара кроз циљ су прошла у размаку од само осам десетих делова секунде. Тријумфовао је Марко Драгосављевић (36.16), испред Небојше Грујића и Страхиње Стефановића.

Златну медаљу у трци на 500 метара освојио је Стефан Векић (1:48.0), сребро је припало Марку Драгосављевићу, а бронза Ервину Холперту. У финалу најдуже дисциплине, славље српским репрезентативцима покварио је гост из Бугарске Мирослав Кирчев који је освојио прво место (3:52.9). Друго место припало је Марку Томићевићу, а треће Бојану Зделару.

Сениорска репрезентација сезону међународних такмичења почиње на два Светска купа, у Познању (23–26. мај) и Дуисбургу (30. мај – 2. јун). После тога следе Европске игре у Белорусији (21–30. јун). Уследиће  затим Светско првенство у Сегедину (21–25. август) на којем се оверавају норме за ОИ у Токију 2020. године.

Одржано је и појединачно првенству у тркама на 5.000 метара. У мушкој конкуренцији тријумфовао је Ервин Холперт (22:17.0), испред Бојана Зделара и Марка Суботића, а кроз циљ су прошли у размаку од седам десетинки. У конкуренцији дама, убедљиво је победила Кристина Бедеч (25:02.3), док су друго и треће место освојиле Ева Барта и Сандра Половина.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести