Ландо Норис: Јесмо напредовали, али и даље имамо лош болид

ЛОНДОН: Британски возач Мекларена у Формули један Ландо Норис, изјавио је након трке за Велику награду Велике Британије, која је вожена у Силверстону, да његов тим јесте напредовао али да још имају лош болид, преноси Спортклуб.
Youtube Printscreen/McLaren
Фото: Youtube Printscreen/McLaren

Ферстапен је до осме победе ове сезоне, а 43. у каријери стигао у времену 1:25:16.938. Холанђанин је тријумфом у Великој Британији остварио шесту узастопну победу ове сезоне.

Друго место освојио је возач Мекларена Британац Ландо Норис, који је за победником заостао 3,798 секунди, док је трећа позиција припала његовом сународнику Луису Хамилтону из Мерцедеса. Он је за Ферстапеном каснио 6,783 секунде.

"Стазе попут Силверстона нам дозвољавају да боље проценимо пнеуматике, јер смо видели да смо веома близу када се ради о максималним брзинама и у вожњи у брзим кривинама. У 15. кривини сам рекао да смо можда и најбољи у шампионату. И даље имамо лош болид, рекао бих ужасан. Посебно ако причамо о кривинама кроз које се пролази у мањим брзинама. Тада је овај болид изузетно тежак за вожњу. Истина, ми јесмо напредовали, схватили смо неке важне ствари попут начина деградације пнеуматика и одмах су дошле неке велике ствари", истакао је Норис.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести