Лепота Јелене Ђукић засијала у Келну 

Светски Сајам велнеса, фитнеса и здравља, који се већ 32 године одржава у немачком Келну, а последњих година има и до 200.000 посетилаца дневно, овога априла и избору за “Miss FIBO power beauty” или за најлепшу фитнес девојку, изнедрио је нову шампионку – Новосађанку Јелену Ђукић.
jelena 1.jpg
Фото: Приватна архива

У великој конкуренцији, прво посетиоци официјелног сајта поменутог Сајма, а поготово чланови жирија на самом такмичењу, нису имали дилему: шармантна млада дама, девојка паметних и крупних очију, најбоље је грађена и најлепша од свих које су имале част да уђу у најужи избор од 10 најатрактивнијих цура.

Фитнес, као спортска дисциплина, није нарочито популарна, а још мање позната на нашим просторима, али то Јелену није спречило да завлада светском сценом. Пут до великог, 10 килограма тешког пехара, ипак није био лак. 

 


Где год се појавиуспех
Од када је почела да се бави фитнесом, где год да се Јелена Ђукић појави, постигне успех. На Светском првенству у Индији 2014. године, првом већем интернационалном надметању на ком је учествовала, освојила је четврто место. На свим осталим надметањима, једна од три медаље увек је била резервисана за њу. 

"Право учешћа имају само одабране такмичарке, које он-лајн гласањем изаберу посетиоци сајамског сајта“, објашњава Јелена. “На основу две фотографије, које, уз основне податке, доставе потенцијалне учеснице, нашла сам се међу шест одабраних девојака које су директно позване на Сајам, а још четири девојке су накнадно уврштене. На завршној  смотри, стручни национални жири ми је доделио највише признање. То у конкуренцији већине девојака с немачког говорног подручја, није било лако, али сам успела.

Thumbnail

Постоји заблуда у вези с фитнесом и укупним изгледом који је код девојака пожељан. Али, у поменутој дисциплини уопште се не цене величина и обим мишићне масе, већ природна грађа тела, пропорције, дефиниција мишића, лепота, елеганција, кретање на сцени, грациозност, шарм... Напросто, општи утисак какав девојка оставља, с очигледним примесама манекенства. Иза сваког спортског успеха, наравно, стоји и генетска предиспозиција, предан рад, одрицање, у овом случају и специфичан режим исхране, посебно изражен како се ближи почетак неког такмичења. Нажалост, као што је то случај и с већином спортиста у Србији, Јелена се суочава с мукама материјалне природе.  

"Фитнес код нас није нарочито популаран, самим тим није ни профитабилан. Развијеније земље далеко више улажу у овај спорт и имају већу подршку националних савеза, далеко су им приступачније нове технологије и знања у области фитнеса. С друге стране, ми у Србији  сами финансирамо одлазак на нека такмичења“, додала је Ђукићева, иначе студенткиња треће године новосадског ДИФ-а. 


Почела као одбојкашица
Прва Јеленина спортска љубав била је одбојка, којом се бавила током читаве деценије. Ипак, како су се гасили клубови у којима је наступала под бременом финансијских мука, судбина је умешала прсте.
“Када сам престала да играм одбојку, да бих остала у кондицији, почела сам да одлазим у теретану. Ту су ми тренери рекли да имам одличне предиспозиције за фитнес и да бих требала том спорту да се посветим“, каже Јелена. 

Згодну Новосађанку већ 23. априла очекује такмичење “Србија опен” у Београду, у мају Европско првенство у Шпанији, а с обзиром да има 21 годину, може да наступа и у јуниорској и у сениорској конкуренцији. Већ прво такмичење је прилика да освоји титулу која доноси националну стипендију, која би помогла да се велики рад, труд, грациозност и лепота младе Новосађанке виде широм света.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести