Лига шампиона: Првакиње Европе прејаке

Шампионке Србије, стонотенисерке Новог Сада поражене су у првом четвртфиналном мечу Лиге шампиона од актуелног првака Европе пољског Тарнобрзека са 0:3.
Дневник/С. Шушњевић/Анамарија Ердељи пружила достојан отпор Кинескињи Ксјаосин Јанг
Фото: Дневник/С. Шушњевић/Анамарија Ердељи пружила достојан отпор Кинескињи Ксјаосин Јанг

Нови Сад - Тарнобрзек 0:3

Пред препуном стонотениском двораном на Спенсу Новосађанке су пружиле достојан отпор, али су Пољакиње биле прејаке. Реванш сусрет на програму је сутра у Тарнобрзеку.

Анамарија Ердељи поражена је од Кинескиње Ксјаосин Јанг са 0:3 (-4,-2,-9), 11. играчице света. Покушала је Анамарија да пружи отпор фаворизованој ривалки и то јој је пошло за руком најбоље у трећем сету, када је имала и предност од 8:4. Али, серијом од 6:0 Јанг је дошла до победе у трећем сету, а тиме и мечу. Било је веома тешко одговорити на поене Кинескиње, која је веома брза и чак две трећине стола покрива бекхендом. То не одговара стилу игре Ердељијеве, али је она ипак дала све од себе да остави добар утисак у овом мечу.

То се трудила и капитенка Новог Сада Тијана Јокић у дуелу са још јачом Кинескињом Јинг Хан, 10. играчицом на свету и сребрне са Олимпијских игара у Токију, али је и она поражена максималним резултатом од 0:3 (-6,-9,-3). Почетак дуела био је узбудљив, Тијана се трудила да држи корак, а Кинескиња, иначе дефанзивна играчица, успела је нападом да поремети Јокићеву. Тијана је најјачи отпор пружила у другом сету, имала је, као и у првом и предност од 6:5, али је у завршници Хан била концентрисанија. Наша стонотенисерка се после два сета истрошила, тако да је Кинескиња трећи добила лагано.

Анета Максути је покушала да у трећем дуелу пружи још јачи отпор најтрофејнијој европској играчици Елизабети Самари, али је Румунка на крају очекивано славила са 3:0 (9,6,5). У првом сету виђена је равноправна игра, али је онда у наредна два Самара оправдала улогу фаворита. Добила је меч, а тиме је био решен и дуел између Новог Сада и Тарнобрзека.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести