Лига шампиона: Завршена европска бајка Новосађанки

Стонотенисерке Новог Сада завршиле су овогодишњи наступ у Лиги шампиона у четвртфиналу.
tknovisad.org.rs
Фото: tknovisad.org.rs

Тачку на исписану бајку ставио је пољски Тарнобрзег, који је био непремостива препрека. Актуелни првак Европе и у реваншу је био бољи од наших стонотенисерки са 3:0 и заслужено је прошао у полуфинале, али радује много боља игра Новосађанки него у првом мечу.

Анамарија Ердељи у реваншу је пружила бољу партију. Иако је опет доживела максималан пораз од Кинескиње Ксјаоксин Јанг - 0:3 (-9,-6,-6) наша играчица пружила је јак отпор фаворизованој ривалки. Нарочито у прва два сета, када је искусна Кинескиња тек у финишу преламала сетове. У трећем Ердељијева је посустала, затим је покушала да ухвати прикључак, али није успела.

У дуелу још једне Кинескиње Ју Фу у редовима Тарнобрзега и Анете Максути виђена је велика борба, нарочито у првом и трећем сету. На крају је славила Ју са 3:0 (12,3,11). Анета је одлично парирала у првом сету, који је ривалка добила на разлику, да би у другом направила превише грешака, а онда у трећем одлолевала све до финиша, а Ју је тај период игре опет добила на разлику. Можда је Максути могла и до бољег резултата, али није искористила указану шансу.

Тијана Јокић била је на добром путу да изненади фаворизовану Елизабету Самару, али није издржала до краја, па је поражена после велике борбе са 2:3 (9,4,-4,-7,-3). Напала је Новосађанка Самару, водила у првом сету са 5:1 и 6:2, а онда дозволила ривалки да се врати у игру, али не и да преокрене. Играла је одлично Јокићева, па је на крају овај период игре и заслужено добила. У истом ритму наставила је и у другом сету, који је добила још убедљивије. Али, онда је искусна Самара заиграла агресивније и успела да добије наредна два сета, као и одлучујући пети. Јокићева је у другом делу меча више грешила, што је искусна Румунка знала да искористи.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести