Линдзи Вон се увредила због оптужи да је анти Американка

Америчка скијашица Линдзи Вон рекла је да су је повредиле оптужбе да је "анти Американка", због њених ставова о председнику Доналду Трампу, пренели су британски медији
von, epa
Фото: Lindzi Von, foto: EPA (PHILIPP GUELLAND)

Америчка скијашица Линдзи Вон рекла је данас да су је повредиле оптужбе да је "анти Американка", због њених ставова о председнику Доналду Трампу, пренели су британски медији.

Вон је у суботу заузела шесто место у супервелеслалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, а после трке доживела је бројне увреде на друштвеним мрежама због изјаве из децембра да неће посетити Белу кућу ако освоји медаљу.

"Ја сам најамеричкија особа коју ћете икада наћи. Долазим из Минесоте, из земље фарми. Моја породица је чврста, то су здрави људи. Волим своју земљу и волим да се за њу такмичим. Поносна сам што представљам САД у Пјонгчангу. Боли ме када људи оно причају, пошто то није тачно", рекла је Вон.

Вон је у децембру у једном телевизијском интервјуу рекла да ће "у Пјонгчангу представљати све људе из САД, а не председника".

Она је навела да ће "игнорисати хејтере", пошто мора добро да се припреми за среду, када је на програму такмичење у спусту.

"Желела бих да кажем много али сада није право време, пошто морам да се концентришем на трке, а то ми је у овом тренутку најважније. Нисам променила мишљење, али сам одлучила да се сада концентришем на спорт. После трка, у којима имам прилику да остварим позитван резултат, онда ћу поново рећи шта желим", рекла је Вон.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести