ЛШ за стонотенисерке: Шампионке Европе стижу у Нови Сад

НОВИ САД: Прва утакмица четвртфинала Лиге шампиона између стонотенисерки Новог Сада и Тарнобрзега из Пољске одржаће се наредног уторка (24. јануара) у стонотениској сали Спенса с почетком у 18.30 часова. Меч ће преносити Арена спорт.
s
Фото: Stonoteniserke Novog Sada sa trenerom/STK Novi Sad

Други дуел четвртфинала се игра два дана касније у Тарнобрзегу. Бољи из та два дуела пласираће се у полуфинале.

Тарнобрзег, двоструки првак Европе, је највећи тим који је икада гостовао у Србији у последњих више од 30 година. Пољакиње у Нови Сад долазе у најјачем саставу, са две Кинескиње: Yинг Хан, тренутно 10. на светској ранг-листи, и Yиаоyин Yанг, 11. на светској листи. Обе играчице играле су четвртфинале Олимпијских игара у Токију и у Рију. У противничком саставу биће и најтрофејнија Европљанка у последњих 15. година, чувена Румунка Елизабета Самара.

Стонотенисерке Новог Сада, шампионке Србије, су пласманом у четвртфинале Лиге шампиона постигле највећи успех у историји клуба и поновиле резултат некадашњег СТК Нови Сад из 1967. године који је играо четвртфинале Купа европских шампиона у саставу Татјана Јечменица, Радмила Стојшић и Соња Скакун Бркић. Иначе, највећи успех српског стоног тениса јесте полуфинале Купа европских шампиона екипе Чоке из 1978-79 године, као и четвртфинале у истом такмичењу екипе Темерина с почетка 90-их година прошлог века.

За СТК Нови Сад наступају наше играчице по чему је клуб јединствен у Европи, а то су: Тијана Јокић (капитен), Анамариа Ердељи, Аната Максути, Река Безег и Сара Радак.


Улазница – томбола

Улазнице за утакмицу Нови Сад - Тарнобрзег износе 400 динара. Продаваће се пред сам улаз у салу на дан утакмице, као и у препродаји у канцеларији СТК Нови Сад на Спенсу и у канцеларији Стонотениског савеза Војводина у Масариковој улици, радним данима од 8 до 12 часова.

Свака улазница је и томбола. Главна награда је бицикли дар Инвиктабајка главног спонзора догађаја, уз још 25 награда вредности више од 200.000 динара.


СТК Нови Сад је два пута стизао до полуфинала Купа Европе (друго по квалитету европско клупско такмичење) и то у сезонама 2020/21 и 2021/2022, а овогодишњи наступ у Лиги шампиона му је други по реду. Ове сезоне СТК Нови Сад је најпре у првој групној фази у септембру, одржаној у Новом Саду, освојио прво место пошто је славио над шпанским Реусом и аустријским Вилахом и прошао у Топ 12 Лиге шампиона. Онда је у тој фази Лиге шампиона два пута победио чешког првака Ходоњина, а два пута изгубио од француског првака Меца и тако освојио друго место у групи и пласирао се у 1/4 Лиге шампиона и стигао до двомеча са актуелним прваком Европе.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести