Луис Хамилтон један од власника Денвер Бронкоса

ДЕНВЕР: Нови власник НФЛ франшизе Денвер Бронкоса, Роб Волтон, потврдио је данас да ће један од власника тима из Колорада бити и седмоструки шампион света у Формули 1 Луис Хамилтон, пренео је ЕСПН.
luis hamilton, tanjug ap andy wong
Фото: Tanjug/AP, Andy Wong

"Одушевљени смо што ће сер Луис Хамилтон, вишеструки шампион Формуле 1, бити део наше власничке групе. Он је током своје каријере демонстрирао да је такмичар и има потребне квалитете да помогне да наш тим постане победнички, а да се истовремено бори за глобалну једнакост, укључујући и његов спорт. Биће вредна фигура у читавој организацији Бронкоса", изјавио је Волтон, а пренео ЕСПН.

Уз Хамилтона, у власничку структуру Денвер Бронкоса биће укључена и некадашња државна секретарка САД Кондолиза Рајс.

Роб Волтон постао је власник Денвер Бронкоса у јуну за суму од 4,65 милијарди долара, што је рекордна вредност неке америчке франшизе у свим спортовима.

Претходни рекорд држали су Бруклин Нетси који се такмиче у кошаркашкој НБА лиги, а 2019. године продати су за 3,2 милијарде долара.

Роб Волтон наследник је чувеног малопродајног ланца Волмарт, а његово богатство прочењује се на 62 милијарде долара, што га, према Блумберговом индексу, чини 18. најбогатијим човеком на планети.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести